Economia 25/06/2020

Compromís del Govern a no apujar impostos per la crisi

Espot sí que obre la porta a “tocar determinades deduccions” o implementar “taxes amb vocació finalista”

Ara Andorra
1 min
El cap de Govern, Xavier Espot, durant la sessió de Consell General. / CONSELL GENERAL (EDUARD COMELLAS)

Andorra la VellaEl Cap de Govern, Xavier Espot, ha assegurat, aquest dijous al programa 'La Rèplica' d'RTVA, que el Govern que dirigeix no apujarà els impostos, com a conseqüència de la crisi econòmica generada pel confinament provocat per la Covid-19. “Hi ha determinades línies vermelles que no hem de traspassar”, ha dit Espot, de manera taxativa, per afegir que malgrat el dèficit que es preveuen en els comptes de l'Executiu i l'increment del deute de les arques públiques, “jo crec que no hi ha necessitat d'incrementar la pressió fiscal, i em comprometo a mantenir l'IGI i l'IRPF”.

Del què es tracta, ha dit Espot, és de “no desvirtuar el nostre ideari polític. Ja tenim uns tipus impositius que són molt competitius, i nosaltres creiem que hem de seguir sent competitius des del punt de vista fiscal, i no creiem que en moment de dificultats la solució passi per fer que la càrrega fiscal sigui més gran”.

Ara bé, el dirigent sí que ha obert la porta a altres tipus de vies per generar ingressos, i ha reconegut que “hi ha una mica de camí per recórrer, pel què fa a determinades deduccions o a algun tipus de taxa amb vocació finalista”, com seria, per exemple, la implementació d'una taxa turística de la qual es ve parlant des de fa mesos.

stats