Economia 26/04/2020

Concedits gairebé el 90% dels crèdits tous sol·licitats per empreses i autònoms

Jover assegura que estan a la fase final del procediment després d'haver analitzat 1.271 demandes de les 1.502 presentades

E.c.
1 min
Eric Jover, portaveu del Govern, en roda de premsa. / SFG

Andorra la VellaEl ministre Portaveu, Eric Jover, ha explicat en la seva compareixença habitual que el Govern es troba en la fase final de la valoració de totes les empreses que han sol·licitat crèdits tousdel primer paquet de mesures econòmiques. En aquest sentit, de les 1.502 demandes que s'han rebut, ja estan resoltes 1.271. Del total de peticions analitzades, s'han estimat totalment o parcialment 1.134, el que representa gairebé el 89% del total), i 137 han estat denegades.

Jover ha destacat que, en alguns casos, "la xifra que les empreses havien demanat, era superior a la que els crèdits tous poden donar". La quantia global demanada per empreses i autònoms és de 114 milions d'euros, dels quals 3,6 serien per a despeses de refinançament.

Fons solidari

D'altra banda, Jover ha actualitzat les dades del fons de solidaritat i ha informat que, en aquests moments, la xifra arriba als 2.050.000 milions d'euros, entre donacions i missatges SMS (se n'han enviat un total de 27.556). Segons ha assegurat el ministre, "gràcies a la solidaritat de les associacions i la població en general, podrem assumir costos extraordinaris de factures corresponents a material sanitari o programes creats aquests dies per als col·lectius vulnerables".

stats