Economia 03/06/2020

Els concessionaris auguren una forta caiguda de preus en els vehicles d'ocasió

L'acumulació d'estoc durant el confinament comportarà grans descomptes

Ana Economia
2 min
Vehicles exposats en un concessionari. / ARXIU ANA

Andorra la VellaNi un sol comprador ha pogut posar-se al volant d’un vehicle nou durant els més de dos mesos i mig que ha durant el confinament. El sector de l’automoció, i en particular els concessionaris que ofereixen vehicles d’ocasió, preveuen una forta caiguda dels preus a conseqüència de l’acumulació d’un estoc mai vist abans. “Hem perdut les vendes dels mesos més forts de l’any, els que van de març a juny. Sincerament, crec que és una barbaritat haver tancat el negoci de l’automòbil durant aquest temps; els nostres establiments sempre són espaiosos, tenim poc personal i no acostuma haver-hi molta gent al mateix temps”, assegura Joan Sala, gerent i propietari de Kars Automòbil. En el seu cas, ven una mitjana de 230 cotxes anuals, i calcula que hauria deixat de vendre més d’una cinquantena de vehicles, “els quals serà molt difícil trobar sortida perquè han perdut valor”.

Les empreses consultades per l’ANA Economia consideren que la venda de cotxes de mitja i alta gamma no es veurà tan afectada, però temen que els preus en general puguin baixar fins a un 20%. “Abans que comenci la temporada alta de vendes al març, el sector acostuma a acumular molt d’estoc però ningú va preveure que amb la Covid-19 tot quedaria congelat”, lamenten.

El mateix fenomen, a internet

La compra-venda de vehicles de segona mà a través d’internet no està exempta d’aquesta situació. El portal més gran del sector a Andorra, del GrupBusco, confirma que la disminució de preus ja és “un fet que estem notant en els anuncis que es pengen al nostre portal”. Segons afirmen, “la gent necessita treure’s de sobre el vehicle que ja abans de la pandèmia volien vendre, i segurament ara, amb les dificultats econòmiques que alguns tenen, encara els interessa més trobar un comprador”.

stats