Economia 12/12/2017

La Cort d'Arbitratge, el reglament d'aviació civil i la modificació de la seva llei, objectius de la Cambra per al 2018

L'entitat també escollirà un nou president que substituirà Marc Pantebre

ARA Andorra
2 min
El president de la Cambra, Marc Pantebre durant la roda de premsa d'aquest dimarts./ B.N.

Andorra la VellaLa Cambra de Comerç afronta un any 2018 ple de reptes. L'entitat espera que sigui una realitat la creació de la Cort d'Arbitratge del Principat d'Andorra (CAPA), que és una acció conjunta amb el Col·legi d'advocats. El president de la Cambra, Marc Pantebre, ha explicat que "el món empresarial reclama un mecanisme de resolució ràpida de conflictes, ja que la dinàmica de les empreses no es pot permetre suportar la durada de molts litigis davant els òrgans judicials".

Pantebre també ha anunciat que continuaran treballant amb el Govern perquè Andorra disposi d'un reglament d'aviació civil, que permetrà disposar d'un registre d'aeronaus i farà possible el desenvolupament de tot un sector econòmic al voltant d'aquesta activitat. Sense sortir de l'àmbit legislatiu, la Cambra, conscient de l'evolució econòmica i legal dels darrers anys, ha presentat al Govern una proposta de modificació de la llei de creació de l'entitat. La voluntat és fer-la més àgil i adaptada al context econòmic i jurídic actual. Pantebre ha comentat que "té 25 anys i les coses han evolucionat molt. L'ha d'aprovar el Govern i creiem que entrarà a tràmit parlamentàri abans que acabi l'any per a ser aprovada a principis del 2018". El president de la Cambra ha afegit que els tres aspectes que es modificaran són els de representativitat, elegibilitat i finançament.

Precisament en el segon d'aquests àmbits s'ha de recordar, com ja va anunciar el ministre portaveu, Jordi Cinca, que aquest any hi ha eleccions a la meitat de ple de la Cambra i el president, amb la qual cosa, Marc Pantebre deixarà el càrrec. Mentre, continuarà treballant en els objectius de la Cambra, que passen per ajudar a la recuperació del comerç minorista, la potenciació de les missions empresarials, la formació i el treball d'acompanyament a les empreses i als inversors.

stats