Economia 12/08/2021

Davallada dels preus al mes de juliol

La caiguda ha estat, concretament, del 0,3%

ANA
2 min
Productes d'alimentació en un supermercat. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEls preus van caure un 0,3% al mes de juliol, amb la qual cosa l'índex de preus al consum (IPC) acumulat se situa en el 0,9% segons les dades fetes públiques aquest dijous pel departament d'Estadística del Govern. L'índex general se situa en l'1,025 i la variació anual és del 2%.

El principal grup de l'IPC amb una influència negativa en la variació anual del mes de juliol és vestit i calçat, amb un decreixement de set punts i quatre dècimes, situant-se al 2,1%, a conseqüència del trencament de l'estacionalitat de la temporada de rebaixes de l'any passat. En canvi, els grups que han tingut una influència positiva han estat transport, amb un augment de dues dècimes, situant-se al 5,1%, arran del creixement en el preu dels carburants i lubricants; i aliments i begudes no alcohòliques, amb un augment de vuit dècimes, arribant a l'1,3% arran de l'augment en el preu dels llegums i verdures.

Pel que fa a la inflació subjacent, és a dir, la variació de l'IPC sense tenir en consideració els productes energètics i els productes frescos, se situa al 0,8%, un punt i dues dècimes inferiors a l'IPC. Pel que fa a la resta dels grups especials, cal destacar el creixement en la variació anual dels productes petroliers que passa del 16,5% el mes precedent al 20,4%, i dels productes frescos que passen del 0,3% a l'1,9%.

La variació anual de l'IPC avançat d'Espanya se situa al 2,9%. En cas de confirmar-se, augmentaria dues dècimes respecte a la registrada al mes anterior. Pel que fa a França, és de l'1,2%. Si es confirma, disminuiria tres dècimes respecte a la registrada al mes anterior. En l'àmbit de la Unió Europea, l'evolució dels preus de l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) se situa al 2,2% al juliol front l'1,9% del mes de juny.

stats