Economia 17/07/2015

Un distribuïdor espanyol alerta de la trobada d'una moneda de 2 euros commemorativa a Manacor

El responsable de l'empresa Pulifil indica que, encara que el Govern va anunciar la distribució d'aquest producte en unes setmanes, només es coneix aquest cas i afirma que l'especulació d'euros andorrans suposa un flux de 2 milions d'euros "opacs"

M.c.
2 min
una imatge de les monedes de 2 euros trobades en el canvi d'un supermercat de Manacor /Pulifil

Andorra la VellaUn distribuïdor de monedes espanyol ha informat a través de les xarxes socials de la troballa d'una moneda de 2 euros commemorativa de l'entrada d'Andorra al Consell d'Europa a Manacor, Mallorca. El ministre de Finances, Jordi Cinca, va anunciar que en unes setmanes es faria la distribució dels lots de col·leccionista a l'estranger, "juntament amb les monedes de 2 euros commemoratives".

Tot i així, el responsable de Pulifil, Daniel Pulido, indica que de moment només se'n coneix l'existència d'aquest exemplar trobat per un client en un supermercat de la població mallorquina.

Aquest fet s'ajunta amb l'especulació d'euros andorrans que continua, segons Pulido, per una manca de logística internacional i per "l'hermetisme mostrat pel Govern andorrà", segons opina. El país no estava preparat per a la distribució internacional i, a més, s'ha produït una manca d'informació sobre la disponibilitat dels lots actuals i les futures emissions, indica. Aquesta situació ha provocat un descontent entre els col·leccionistes i distribuïdors estrangers, com és el cas del mateix Pulido.

Igualment, els retards en l'abastiment i la poca informació sobre la distribució internacional, han creat un mercat que genera un flux de diner "opac" que arribaria als 2 milions d'euros, segons el responsable de Pulifil. "Si els residents han venut els seus paquets a uns 70 euros de mitja es genera un volum important", reflexiona. Cal veure també que actualment es venen monedes d'1 i 2 cèntims per 100 euros a internet. A més, els clients internacionals han fet les seves demandes que els distribuïdors i col·leccionistes han servit com han pogut, admet.

Tot i que Pulido interpel·la al ministre de Finances, Jordi Cinca, via Twitter en diverses ocasions, per ara no hi ha resposta oficial sobre l'estat de les comandes internacionals de la primera emissió d'euros andorrans i la distribució de les monedes de dos euros.

El responsable de l'empresa Pulifil creu que amb aquests esdeveniments es fa mal a la marca Andorra i als mateixos euros andorrans ja que, en el seu cas, ja ha patit cancel·lacions de clients que han deixat d'estar interessats en aquests productes per les esperes i la poca disponibilitat.

stats