Economia 04/10/2020

Gairebé 20.000 empleats d'Amazon, contagiats de coronavirus

Ha estat la mateixa empresa qui ha fet pública la xifra, que només correspon a treballadors dels Estats Units

ANA Economia
1 min
La filial alemanya d'Amazon. / EFE

Andorra la VellaGairebé 20.000 empleats de la multinacional del comerç electrònic Amazon han resultat infectats de coronavirus des que va començar la pandèmia, segons ha publicat la mateixa empresa aquesta setmana.

Val a dir, però, que la xifra pertany únicament als treballadors que són als Estats Units i no s'ha informat de quants empleats a Europa s'haurien contagiat de Covid-19. Tal com publica l'ANA Economia, ho ha explicat en un blog corporatiu, alegant que dels 1.372.000 treballadors que té, només han donat positiu 19.816, un 1,44% del total.

L'empresa que dirigeix Jeff Bezos va assegurar que aquesta taxa d'infecció és un 42% inferior a la prevalent entre la població general, donant a entendre així que malgrat les crítiques que ha rebut per la seva gestió durant la pandèmia, els empleats d'Amazon l'han sofert proporcionalment menys que la població general.

Auge del comerç en línia

Amazon ha viscut un increment sense precedents del seu negoci des que la pandèmia va obligar a molts països arreu del món a tancar botigues i eliminar bona part de la competència. Només als Estats Units, l'empresa ha incorporat 175.000 nous treballadors per a donar resposta a l'increment de la demanda.

En paral·lel, la companyia ha patit les crítiques públiques d'alguns dels seus empleats que denunciaven la falta de seguretat sanitària que hi ha a les seves instal·lacions.

stats