Economia 25/04/2020

Empreses de càtering i lliurament a domicili, molestes amb els restaurants que ofereixen aquests serveis sense permís

L’auge de les comandes per internet amb motiu de l’emergència sanitària fa que alguns establiments operin al marge de la normativa

Ara Andorra
1 min
Menjar preparat per servir a domicili. / PIXABAY

Andorra la VellaEl sector del càtering demana un major control sobre les empreses que lliuren o serveixen menjar a domicili sense poder-ho fer. Empresaris consultats per aquest mitjà han explicat que ja estaven molestos abans de la crisi de la Covid-19 perquè aleshores s’havien detectat empreses d’esdeveniments que contractaven àpats a restaurants o cuiners que no disposaven del certificat corresponent per servir o preparar menjars fora de l’establiment.

L’auge de les comandes per internet, així com la necessitat d’alguns bars i restaurants per tornar a tenir ingressos, ha fet que diversos establiments ofereixin el servei a domicili sense autorització. Ho fan directament, és a dir, sense la intermediació de cap plataforma de ‘delivery’ i sense la infraestructura ni l’operativa adequada.

Segons ha pogut saber l’ARA Andorra, tan sols mitja dotzena de restaurants haurien demanat el permís a l’àrea de seguretat alimentària del ministeri de Salut, mentre que la majoria dels que han optat per iniciar el servei a domicili arran de la crisi ho fa directament i sense cap control ni protocol.

La queixa dels professionals del càtering és compartida pels restauradors que sí disposen del certificat per fer lliuraments a domicili o de recollida a l’establiment, principalment pizzeries o restaurants de menjar ràpid. Cal recordar que per evitar aquesta picaresca, els professionals de la restauració que vulguin operar o servir menjars fora del local han d’acreditar que disposen dels permisos corresponents i en conseqüència respecten els processos d’higiene alimentària que fixa la normativa.

stats