Economia 01/07/2022

Entra en funcionament l'abonament gratuït de bus amb més 6.400 usuaris registrats

Govern xifra l'increment de la demanda en un 68% en comparació amb els sol·licitats abans de l'activació de la mesura

ARA Andorra
2 min
En bus de la línia regular.

Andorra la VellaL’abonament gratuït per a les línies de transport nacional d’autobusos s’ha posat en funcionament aquest divendres tal com estava previst. La prova pilot, que durarà de l'1 de juliol fins al 31 de desembre, té com a objectiu fomentar l’ús del transport públic, lluitar contra el canvi climàtic i ajudar a augmentar el poder adquisitiu de la ciutadania després de la pandèmia i la pujada de preus. L’abonament mensual gratuït, que inclou viatges il·limitats arreu del país, s’ofereix a tots els residents d’entre 3 i 64 anys que no disposin ja d’un altre abonament subvencionat, com ara el Bus Jove o la Targeta Blava.

Des del 23 de juny, primer dia que es podia sol·licitar el nou abonament gratuït, ja s’han entregat més de 6.400 abonaments, 1.793 (28%) lliurats per via digital a través de l’aplicació MOU_T_B i 4.607 (72%) per canal presencial. Del total, i fins a hores d’ara, 954 ciutadans ja l'han utilitzat en algun moment d'aquest divendres al matí.

Si es comparen aquestes dades amb una mitjana dels abonaments venuts durant els darrers mesos, i des de la rebaixa del preu a 30 euros, s’han entregat un 68% més d’abonaments en l’actualitat. La mitjana en vendes mensuals de l’abonament abans de la gratuïtat era de 3.800 abonaments/mes. Si ho comparem amb el mes de juny del 2021, el creixement es dispara fins al 3.500%, tenint en compte que en aquell període es van vendre 175 abonaments mensuals. Per altra banda, cal destacar que la possibilitat d’obtenció de l’abonament per via digital també ha fet incrementar el nombre d’usuaris de l’aplicació MOU_T_B fins als 4.430.

Des del Govern recorden que hi ha dues opcions per obtenir l’abonament: per fer-ho telemàticament és necessari el certificat digital i els ciutadans han d’accedir a transports.ad i fer-hi la demanda; un cop s’obtingui el número d’activació, han de descarregar l’aplicació MOU_T_B al mòbil i enllaçar l’abonament amb les dades obtingudes. L’altra opció disponible és desplaçar-se a l’oficina de l’Estació Nacional d’Autobusos, mostrar la documentació i adquirir una targeta física amb un preu de 3 euros. Si l’usuari ja disposa d’una targeta de bus, se li activarà l’abonament en mostrar-la a l'oficina.

stats