Economia 17/01/2020

Estada gratuïta al tecnoparc més gran d’Europa

Actua tanca un acord amb l’Innovation Center d’Skolkovo de Moscou que beneficiarà una empresa del país

Agència Ana
2 min
Marc Pons a l'Skolkovo Center. / ACTUA

Escaldes-EngordanyActua Innovació i l’Innovation Center d’Skolkovo de Moscou han arribat a un acord que permetrà a una empresa del país beneficiar-se de la nova convocatòria del programa Skolkovo Softlanding d’aquest any 2020. L’empresa que sigui seleccionada gaudirà d’una estada gratuïta al tecnoparc d’Skolkovo, el més gran d’Europa, per tal d’obrir-se al mercat rus.

El director d’Actua innovació, Marc Pons, ha explicat que “l’objectiu és seguir consolidant sinergies amb actors internacionals en l’àmbit de la innovació i establir col·laboracions estratègiques clau per al desenvolupament de la innovació en el teixit empresarial del nostre país”.

La voluntat de l’estada, que tindrà lloc el proper mes de març, consisteix en donar l’oportunitat a fins a un màxim de tres integrants de l’empresa de gaudir d’espais de 'coworking' al tecnoparc, del seguiment d’un gestor de projecte que els guiarà en la cerca d’inversors i de potencials socis i clients, de formacions d’alt nivell, d’accés a les institucions i autoritats que estiguin implicades en l’àmbit de la innovació i el desenvolupament de negoci i diversificació econòmica de Rússia, a més de la possibilitat d’esdevenir resident de la ciutat d’Skolkovo un cop finalitzat el programa, amb totes les condicions avantatjoses que s’ofereixen per a atreure i retenir talent.

L’acord es va començar a treballar el mes de maig quan l’entitat russa va convidar Actua a participar a l’Start-up Village 2019 per conèixer els projectes d’innovació andorrans. Un esdeveniment per on van passar 10.000 visitants, representants de 4.500 'start-ups' de 80 països i que va comptar amb la presència de 1.000 inversors.

La convocatòria s’obre aquest divendres i poden optar-hi empreses especialitzades en eficiència energètica, TIC, biomedicina, tecnologies nuclears i espacials. L’entitat russa serà l’encarregada de triar la guanyadora. Les candidatures es poden presentar fins el 14 de febrer omplint un formulari que trobaran al web d’Actua.

La Fundació Skolkovo es va crear el 2010 per tal de diversificar l’economia russa, creant un ecosistema sostenible d’emprenedoria i innovació, basant-se en cinc àrees de creixement potencial: eficiència energètica, TICs, biomedicina, tecnologies nuclears i espacials. L’entitat va impulsar la creació de l’Skolkovo Innovation Center, configurat per empreses i 'start-ups' que desenvolupen noves tecnologies innovadores, des del qual s’impulsa el programa de mentoring Skolkovo Softlanding.

stats