Economia 08/07/2015

Fernando Vázquez de Lapuerta, nou administrador solidari de BPA

La decisió de l'AREB es produeix després de constatar la necessitat de comptar amb un segon administrador per a l’entitat

Ara Andorra
1 min

Andorra la VellaEl Consell d’Administració de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB), ha designat aquest dimecres Fernando Vázquez de Lapuerta com a administrador solidari de Banca Privada d’Andorra. La decisió del Consell es produeix després de constatar la necessitat de comptar amb un segon administrador per a l’entitat, i després de la valoració de la candidatura de Fernando Vázquez de Lapuerta en la sessió que el Consell de l’AREB va mantenir el passat 26 de juny. Aquest acord del Consell ha estat publicat aquest dimecres al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

L’AREB va declarar l’obertura del procés de resolució de BPA el passat 27 d’abril. Aquest mateix dia, l’agència va nomenar com a administrador únic del banc l’economista andorrà David Betsebé. Després de la designació aquest dimecres de Fernando Vázquez de Lapuerta com a administrador solidari, Betsebé passa també a ser administrador solidari de l’entitat.

Fernando Vázquez de Lapuerta compta amb una llarga trajectòria en negocis de banca majorista i gestió de riscos i equips. Llicenciat en Dret i en Administració d’Empreses per ICADE, amb formació de postgrau a IESE, el nou administrador de BPA ha estat director general de NCG Banco fins al març de 2014, així com director corporatiu a diferents àrees de BBVA entre 1997 i 2010. Vázquez de Lapuerta ha ocupat també recentment el càrrec de conseller a dues companyies cotitzades espanyoles: CLH (2012-2014) i Sacyr (2012-2013).

stats