Economia 05/07/2018

Els finalistes del Lab Impact Andorra es deixen assessorar per professionals de diferents sectors

Els experts els hi aporten coneixements de comercialització, plans d'empresa o segmentació de clients

Ana
3 min
Un moment de la sessió d''Speed Mentoring' entre els finalistes del Lab Impact Andorra i professionals de diversos sectors. / L. M. (ANA)

Andorra la VellaEls responsables dels tres projectes finalistes del Lab Impact Andorra, el programa d'acompanyament a emprenedors que desenvolupen conjuntament MoraBanc i la fundació Ship2B, participen, aquesta setmana, en unes sessions de formació presencial. Durant tres dies, els impulsors d'Andorra Parl'APP, E-beat i Social Miners reben un 'mentoring' intensiu per part de l'equip de Ship2B, però també de professionals d'empreses punteres en diferents sectors del Principat.

Durant la jornada de dimecres, la formació va estar centrada en temes com la mesura de l'impacte social dels projectes, l'elaboració d'un pla de negoci i la definició del client. Pel que fa a aquest dijous, els nous emprenedors han estat partícips d'un 'Speed Mentoring', un conjunt de trobades ràpides amb professionals de diferents camps que els hi aporten coneixements de comercialització digital, plans d'empresa o segmentació de clients. Tot i que aquesta és la quarta edició del programa, només és el segon any que es desenvolupen aquestes sessions presencials, segons ha explicat Maite Fibla a l'ANA, cofundadora de Ship2B, les quals estan funcionant molt bé. Els finalistes tenen 40 minuts per explicar el seu projecte als diferents mentors i fer-los preguntes, així com rebre recomanacions de cadascun d'ells.

Fibla ha expressat que en la majoria dels casos, els emprenedors es passen moltes hores tancats amb els seus equips, dissenyant els projectes, i els costa sortir a testejar les idees amb especialistes del sector, usuaris o potencials clients. D'aquí la implantació d'aquestes entrevistes amb experts, per tal contrastar les línies de treball, donar-los consistència i seguir avançant. El que necessiten és "provar, demostrar i, sobretot, rebre aquest feedback del que pot funcionar i el que no dels seus projectes", ha insistit una de les fundadores de Ship2B.

Dels tres projectes finalistes d'enguany, tots incorporen les noves tecnologies. I de fet, n'hi ha un que és purament tecnològic (utilitza la tecnologia 'blockchain'). Maite Fibla ha assegurat que "la tecnologia està tenint un paper rellevant en qualsevol projecte" i que la clau és com introduir-la en els diferents sectors, ja que permet créixer de manera exponencial i dissenyar models de negoci més consistents i escalables.

A la darrera jornada d'aquest divendres, els emprenedors rebran una formació de com presentar el seu projecte. De fet, tindran tot l'estiu per endavant per perfeccionar les seves idees de negoci, ja que al setembre és quan les hauran de presentar oficialment. El guanyador rebrà un premi de 1.500 euros per invertir en el projecte i realitzar un pilot, a més d'una formació al centre de Ship2B a Barcelona.

Els nous emprenedors surten satisfets de les trobades amb els professionals

"Recomanaria l'experiència al 100%". Així de contundent s'ha mostrat Reshma Harish, impulsora d'Andorra Parl'APP, preguntada per l'experiència de l''Speed Mentoring'. Harish ha dit que les trobades amb professionals li han anat molt bé per millorar el seu pla de negoci i que també ha pogut fer molts contactes que la prodran ajudar, a partir d'ara. El seu projecte és el d'una aplicació mòbil amb capsules d'informació sobre els principals punts d'interès del país, per tal de facilitar les visites turístiques i culturals. A més, el servei preveu algunes funcionalitats per a persones amb discapacitat visual i auditiva.

L'experiència també ha estat molt productiva per a Pedro Miranda, ideòleg de Social Miners Org. "Ens han sacsejat molt", ha assegurat l'emprenedor, que amb la seva idea pretén dotar de sistemes d'energies renovables els centres de càlcul de màquines que utilitzen la tecnologia 'blockchain' per aconseguir un doble impacte: d'una banda, que siguin més sostenibles amb el medi ambient (desprenen un alt contingut de CO2); i d'altra banda, que els clients puguin generar un benefici amb aquests processos de càlcul i que una part reverteixi en entitats solidàries. "Hem rebut feedbacks molt positius i estem molt motivats per aconseguir duu a terme el projecte", ha manifestat Miranda, que ha apuntat que els experts l'han ajudat a reenfocar algunes idees. Tot i així, ha llançat una recomanació a futurs nous emprenedors: que s'involucrin més del 100% en el seu projecte i que el preparin bé, perquè l'equip de professionals que escolten les propostes volen ajudar.

Per últim, Claudio Egea és un dels responsables de E-beat, un servei mèdic professional especialitzat en cardiologia a distància que vol augmentar la prevenció de les malalties cardiovasculars. L'objectiu és connectar metge i pacient, independentment del lloc on estiguin, per tal de realitzar, interpretar i diagnosticar professionalment un electrocardiograma. Egea ha manifestat que tota ajuda és important i que ha notat els experts propers amb el seu projecte. Ara estan buscant col·laboradors que els ajudin a estendre la seva idea a nivell comercial.

stats