Economia 16/04/2018

La Fiveco torna per la Ruta de la tapa

L’esdeveniment gastronòmic, que tindrà lloc del 3 al 6 de maig, compta amb la participació de setze bars i restaurants, i els concessionaris exposaran uns 80 vehicles

Ana
2 min
Roda de premsa de la 10a Ruta de la tapa i de la Fiveco, aquest dilluns. / E. J. M. (ANA)

Sant Julià de LòriaAmb motiu de la celebració de la 10a Ruta de la tapa de Sant Julià de Lòria, el comú ha decidit recuperar la Fira del vehicle d’ocasió (Fiveco), que feia anys que no s’organitzava. L’esdeveniment gastronòmic, que tindrà lloc del 3 al 6 de maig, compta amb la participació de setze bars i restaurants de la població, que proposaran les seves creacions. Cada local oferirà una tapa amb una cervesa per un preu de tres euros. La consellera de Turisme del comú lauredià, Meritxell Teruel, ha afegit que per cada tapa el bar o restaurant entregarà una butlleta per participar en els sortejos de lots de productes preparats pels comerços de la parròquia. L’any passat, es van repartir unes 2.300 butlletes. Les creacions optaran a quatre premis: a la tapa més original (900 euros), a la tapa més gustosa (500 euros), a la tapa realitzada amb productes de proximitat (300 euros), tres reconeixements que decidirà un jurat, i el premi del públic (300 euros).

A més, per als qui completin el passaport de la Ruta de la tapa, que consisteix a provar les setze tapes, entraran en el sorteig d’un viatge a Nova York per a dues persones, amb quatre nits d’hotel, gentilesa de l’Agència de Viatges Vilanova.

Teruel ha especificat que la Ruta de la tapa s’ha traslladat al mes de maig perquè s’aprofita per organitzar un munt d’activitats paral·leles al carrer, que començaran el dijous 3 de maig a la nit amb l’animació de dos mags, que passaran pels establiments que ofereixen la tapa. Durant tot el cap de setmana hi haurà animació als carrers, als locals de restauració, concerts en diferents places lauredianes i activitats infantils. Tot serà gratuït, excepte l’espectacle de tancament, que serà de flamenc. Amb l’entrada, a cinc euros, també hi haurà dret a consumir una tapa.

A més a més, dissabte i diumenge, es farà coincidir amb la recuperada Fira del vehicle d’ocasió (Fiveco), que fa anys que no s’organitza (abans se n’encarregava l’Associació de comerciants de Sant Julià). Els concessionaris exposaran una vuitantena de vehicles d’ocasió, tant de segona mà com de quilòmetre zero. En tot cas, presentaran automòbils de diferents tipus, però de qualitat. De moment, la Fira del vehicle d’ocasió ecosostenible queda aturada, ja que el comú ha considerat que és un producte massa novedós per poder-lo oferir a preus rebaixats, i s’esperaran un temps per tornar-la a organitzar.

stats