Economia 28/06/2021

Gallardo tracta amb el Consell econòmic i social la manca de mà d'obra

El ministre també ha anunciat que al mes de juliol es publicarà la cartera de serveis del Servei d'Ocupació

ANA
2 min
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, durant la roda de premsa.

Andorra la VellaEl ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha presidit aquest dilluns una nova reunió del Consell econòmic i social (CES) amb la voluntat de compartir els principals eixos d’actuació del Govern amb el sector. Així, Gallardo ha exposat als participants l’actualització de la cartera de serveis del Servei d’Ocupació, que recull i regula tant les diferents opcions previstes per a les persones beneficiàries del servei, com els requisits d’accés. En aquest sentit, ha detallat que la cartera inclou els següent serveis: d’informació i registre; d’orientació professional; d’assessorament per a l’autoocupació i la creació d’empreses; de millora de la qualificació professional; d’intermediació per a persones i empreses; d’accés a les dades de l’Observatori de les polítiques socials; i d’atenció a les empreses.

Així, el ministre ha indicat als participants al CES que la voluntat del Govern és publicar el document durant el mes de juliol, així com també un díptic per donar a conèixer a la ciutadania el Servei d’Ocupació. A més, la voluntat de l’executiu és avaluar anualment, a partir del 2022, els criteris, mètodes i processos de valoració de cadascun dels serveis amb l’ajuda del Consell econòmic i social.

Encara en qüestió d’ocupació, el ministre també ha posat sobre la taula l’actual problemàtica per cobrir places per a la temporada d’estiu mentre el nombre de persones inscrites al Servei d’Ocupació segueix sent elevat. Consegüentment, ambdues parts s’han compromès a analitzar l’actual circuit d’accés a les feines i d’obertura de quotes per a treballadors forans, per després avaluar conjuntament si cal repensar algun procés.

Gallardo també els ha manifestat que el projecte de llei d’economia digital i emprenedoria inclou i clarifica noves modalitats contractuals, com ara el teletreball –que s’ha estès arran de la crisi de la Covid-19–, el dret a l’horari flexible o a la desconnexió digital.

Finalment, durant la reunió del CES, que se celebra periòdicament, també s’han repassat les aportacions dels diferents actors als reglaments dels tràmits administratius de registre i desenvolupament del procés d’elecció de delegats dels assalariats i comitès d’empresa, d’una banda, i del registre d’organitzacions empresarials, de l’altra. Ara s’analitzaran i es traslladaran al consell de ministres per a la seva aprovació.

stats