Economia 22/08/2022

Gallardo valora que la xifra d'aturats sigui la més baixa des del 2018

Una variació respecte al mes anterior del -7,3%

ANA
1 min
El president de Liberals, Jordi Gallardo.

Andorra la VellaEl departament d'Estadística ha fet públiques aquest dilluns les dades mensuals del Servei d'Ocupació, comptabilitzades l'últim dia del mes de juliol del 2022. Així, informen que el nombre global de demandants en recerca a final de mes és de 380 persones, amb una variació respecte al mes anterior del -7,3%, quan hi havia 410 persones, i un 46,6% inferior al mateix mes de l'any anterior, quan un total 711 persones buscaven feina. Quant al nombre total de llocs de treball oferts, a final de mes és de 1.381, una variació mensual del +0,7% respecte al juny quan n'hi havia 1.371. Respecte al juliol de l'any 2021, la variació és positiva del 36,9%, quan hi havia 1.009 ofertes de treball.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha posat en relleu que es tracta de "molt bones xifres", ja que si es fa "una lectura acurada" i es dedueixen d'aquestes dades la trentena de persones refugiades d'Ucraïna estem en xifres similars a les que es donaven els anys 2017-2018. A més, ha subratllat que això demostra la "recuperació" de l'economia la qual cosa fa "mirar amb optimisme" l'hivern per consolidar una "recuperació definitiva".

Cal destacar també que el nombre de demandants en millora és de 324 (352 el mes anterior), fet que representa una variació mensual del -8,0% i una variació del -47,7% respecte al juliol de l'any 2021 (619 persones), és a dir, també una xifra molt més baixa que les anteriors, tal com ha incidit Gallardo.

El ministre d'Economia també ha fet notar que la quota d'estiu, a l'espera d'una valoració més aprofundida, sembla estar donant bons resultats i ha incidit que el fet que alguns sectors estiguessin "tensats" requeria una solució "conjuntural" que sembla que ha estat una "bona proposta" i de la qual ara caldrà valorar-ne la continuïtat.

stats