Economia 02/07/2022

El Govern posarà a lloguer l'antiga ambaixada d'Andorra a Brussel·les

Es durà a terme una subhasta pública internacional

ARA Andorra
2 min
L'antiga ambaixada d'Andorra a Brussel·les.

Andorra la VellaEl Consell de Ministres, a proposta del titular de Territori i Habitatge, Victor Filloy, ha acordat trametre al Consell General l’expedient relatiu a la desafectació a l’ús públic de l’edifici abans destinat a l’ambaixada d’Andorra a Brussel·les, que s’adjunta, per tal de tramitar-ne l’aprovació parlamentària tal com determina el Codi de l’Administració.

El ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, ha explicat que l’immoble, tal com va acordar el Govern, es destinarà a l’arrendament, i que es necessari desafectar-lo a l’ús públic. Un cop aprovat per part del Consell General l’executiu podrà aprovar la convocatòria de la subhasta pública internacional de lloguer de l’edifici, sotmesa a les regles de publicitat i concurrència.

L’edifici, situat a la rue de la Montagne, número 10, de Brussel·les (Bèlgica), va ser adquirit pel Govern al 1999, esdevenint posteriorment l’únic propietari de la integritat de la infraestructura. Durant uns anys l’edifici compaginà la doble funció d’Oficina de Turisme d’Andorra a Bèlgica, i de seu diplomàtica. Més tard desaparegué l’Oficina de Turisme d’Andorra a Bèlgica i l’edifici fou ocupat totalment per les dependències de l’ambaixada. Recentment, fa un parell d’anys, l’ambaixada d’Andorra a Brussel·les ha estat traslladada a unes oficines en règim de lloguer, en una ubicació més propera a altres seus diplomàtiques i als edificis oficials de la Unió Europea i del govern Belga. Actualment l’edifici està buit, i sense cap activitat previsible.

Es tracta d’un edifici històric-monumental, inclòs a l’inventari de béns d’interès cultural de Brussel·les. Per aquest motiu, l’immoble és objecte de protecció cultural, fet que restringeix molt les possibilitats d’intervenció o reforma. L’edifici, a més, es troba al centre històric de la ciutat en un entorn urbà de marcat caràcter turístic i comercial, però lluny dels edificis polítics i administratius tant de la UE com del govern belga. 

stats