Economia 15/09/2022

Grandvalira i Ordino Arcalís tanquen l'estiu amb més de 100.000 visitants

Des que van obrir a mitjan juny

ANA
3 min
El camp de golf de Soldeu.

Andorra la VellaDues de les estacions de Grandvalira Resorts, Grandvalira i Ordino Arcalís, tanquen la temporada d'estiu amb un volum de visitants en la línia de l'aconseguit l'estiu passat: més de 100.000 persones han passat per les estacions des que aquestes van obrir a mitjan juny, segons informen.

La temporada d'estiu es va inaugurar oficialment el 18 de juny amb l'obertura del Mon(t) Magic. El parc, que suma amb el camp de golf de Soldeu més de 41.000 visitants, i el mirador solar de Tristaina, amb més de 63.000, han estat les grans estrelles d'una temporada que, tal com destaca el director general de Grandvalira Resorts, Juan Ramón Moreno, ha estat "la més completa que mai hem tingut a l'estiu". "L'any 2021 vam notar un increment quant a visitants. Vam comprovar que després de la Covid-19 les famílies buscaven un destí a la natura on poder dur a terme activitats a l'aire lliure", assegura Moreno.

L'activitat a aquestes dues estacions de Grandvalira Resorts encara s'allargarà un mes més. El Mon(t) Magic Family Park, que enguany ha estrenat tres noves activitats, es mantindrà obert els caps de setmana i festius fins al 12 d'octubre, i el golf Soldeu fins al 25 de setembre. Pel que fa a Ordino Arcalís, el telecabina de Tristaina obrirà els caps de setmana i entre setmana s'obre la carretera de la Coma per poder accedir al mirador solar de Tristaina. El telecadira de Creussans, que també permet accedir al mirador, continuarà obert cada dia fins a l'1 de novembre, igual que el restaurant de La Coma.

Moreno destaca que els bons resultats permeten mirar cap a la temporada d'hivern "amb optimisme", "i més en una temporada en la que estrenem la integració total de les estacions andorranes" amb la recent incorporació de Pal Arinsal.

Mon(t) Magic Family Park

Un any més, el gran atractiu de Grandvalira ha estat el Mon(t) Magic Family Park, al sector de Canillo, que ha tingut una bona afluència de visitants des del dissabte 18 de juny, quan el parc va obrir les portes. Les activitats continuaran funcionant els caps de setmana fins al 12 d'octubre així com l'oferta del restaurant Roc de les Bruixes.

Aquest any, el parc ha estrenat tres activitats: el QuickFlight, les Red Shark i les Pusk Bikes. Cal destacar també "la bona acollida" de l'Únic Pass, un paquet que inclou el telecabina i diferents activitats com dues baixades al Màgic Gliss, el tir amb arc, el 'tubbing', els cotxets a pedals o l'Acro Jump, entre d'altres.

Funicamp

Les dades registrades al Funicamp també han estat molt positives, superant el nombre de visitants tant de l'estiu 2021 com del 2020. En total, 15.690 persones han fet servir el giny, fos per accedir a rutes BTT o dinar al restaurant de Solanelles.

En el sector d'Encamp també ha destacat la pesca sense mort a Cubil, activitat que ha gaudit d'una "molt bona acollida" entre els visitants.

Ordino Arcalís

La temporada a Ordino Arcalís va començar el 4 de juny amb l'obertura del telecadira de Creussans, que dona accés al mirador de Tristaina, un dels principals atractius de l'estiu amb més de 63.000 visitants. El mirador, inaugurat l'estiu passat, continuarà obert fins a l'1 de novembre.

Una de les principals novetats de la temporada han estat les 'e-Bikes', bicicletes elèctriques amb diferents circuits a la zona de la Coma, una activitat que també ha tingut força èxit, assenyalen.

Pel que fa al refugi de Sorteny, ha superat el 60% d'ocupació durant els mesos d'estiu, cosa que ha permès recuperar les ocupacions prepandèmia. El més valorat pels visitants ha estat l'oferta culinària i la seva terrassa.

stats