Economia 20/06/2024

Les grans superfícies han venut un 10,9% menys a l'abril

La categoria d'alimentació ha experimentat una variació negativa del 5,8% en comparació amb el període homòleg del 2023

ANA
1 min
Caiguda de les vendes a les grans superfícies a l'abril.

Andorra la VellaL'índex general de vendes de les grans superfícies comercials ha caigut un 10,9% a l'abril en comparació amb el mateix mes de l'any anterior. Tal com publica aquest dijous el departament d'Estadística, si es desglossa aquest índex en productes alimentaris i la resta de productes, la categoria d'alimentació ha experimentat una variació negativa del 5,8% en comparació amb el període homòleg del 2023. Pel que fa a l'índex de la resta de productes, també decreix un 17,1%.

Quant a les variacions intermensuals, l'índex general corresponent a l'abril d'aquest any mostra un descens del 18,4%, tenint en compte que es tracta de les dades originals i que no descompten factors estacionals ni els efectes de calendari.

D'altra banda, i en relació amb l'índex de vendes de les grans superfícies a preus constants, és a dir, un cop eliminar l'efecte dels preus, a l'abril també ha baixat un 14,2% respecte del mateix mes de l'any anterior. La categoria d'alimentació cau un 8,5%, mentre que l'índex relatiu a la categoria de la resta de productes té una variació negativa del 20,6% respecte del mateix període de l'any anterior.

Índex d'ocupació

Paral·lelament, des del departament d'Estadística s'assenyala que, a l'abril, l'índex d'ocupació de les grans superfícies del comerç al detall s'ha incrementat un 1,2% en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, tot i que presenta un lleuger descens del 0,4% respecte de l'enregistrat el març del 2024.

Pel que fa al volum de dones i homes ocupats en les grans superfícies comercials a l'abril, cal destacar que el 63,2% del personal correspon al gènere femení i el 36,8% restant al masculí, una distribució que presenta una gran estabilitat durant els darrers dotze mesos.

stats