Economia 11/02/2021

Camp solar a Grau Roig, amb 1.700 plaques fotovoltaiques

ANA
2 min
L'ETR de Grau Roig, on es farà el camp solar

FEDA ha adjudicat la redacció del projecte per fer un camp solar a l’ETR de Grau Roig a l’empresa andorrana Sud Pirineus. El projecte preveurà la creació d’una instal·lació fotovoltaica a la teulada de l’ETR de Grau Roig i un camp solar al terreny situat al costat de l'estació, en la mateixa parcel·la.

Des de l'empresa posen en relleu que amb aquest projecte es fa "un pas més" en l’aposta cap a les energies renovables i en la voluntat d’incrementar la producció d’energia elèctrica nacional per augmentar així la sobirania energètica i alhora contribuir a la reducció de les emissions de CO2.

A més, afegeixen, aquesta instal·lació fotovoltaica té un segon objectiu, que és el de fer de prova pilot per tal d’avaluar l’execució, funcionament i rendiment d’una instal·lació fotovoltaica en un emplaçament d’alta muntanya. Així, en el projecte s’analitzaran i compararan diverses tecnologies fotovoltaiques per tal d’instal·lar aquella que ofereixi un major rendiment energètic i fiabilitat en un emplaçament d’alta muntanya i que asseguri al mateix temps la seva viabilitat econòmica.

Tot i emmarcar-se en una prova pilot, es tracta d’una infraestructura amb un total de 1.700 plaques fotovoltaiques que generaran al tomb de 1.060 MWh/any, el que equivaldria al consum d’unes 320 llars durant tot l’any.

Pel que fa al terreny triat, es tracta d’un espai en què ja hi ha l’ETR de Grau Roig de FEDA, línies elèctriques, instal·lacions de la parapública i carreteres, i per tant l’impacte ambiental "és molt reduït". Igualment, el projecte contemplarà la integració paisatgística de la instal·lació en l’entorn. A més, es tracta d’un emplaçament amb moltes hores de sol, ja que es troba en una zona oberta sense obstacles que provoquin ombra, i això fa que el rendiment del projecte sigui òptim.

stats