Economia 12/08/2021

Increment generalitzat del preu dels carburants durant el juliol

Per contra, si es comparen els darrers dotze mesos amb el mateix període de l'any anterior, s'observa una reducció

ANA
2 min
Una benzinera de Sant Julià.

Andorra la VellaDurant el mes de juliol del 2021, s'ha produït un augment generalitzat dels preus dels carburants respecte al mes anterior. El 'Gasoil de locomoció' ha augmentat un 3,9% i el 'Gasoil de locomoció millorat' s'ha incrementat en un 8%. Concretament, s'han pagat, de mitjana a 1,062 i 1,093 euros respectivament. . La 'Gasolina sense plom de 95 octans' i la 'Gasolina sense plom de 98 octans', s'han pagat a 1,223 i 1,283 euros de mitjana, el que equival a una variació positiva del 3,5% i +3,3%, respectivament, tal com publica aquest dijous el departament d'Estadística. Per la seva banda, el 'Gasoil de calefacció' s'ha pagat a 0,771 € de mitjana, el que representa un increment del 4,9%.

Si es compara amb el mes de juliol del 2020, s'ha produït també un augment general dels preus dels carburants: el del 'Gasoil de locomoció' un +21,0%; el del 'Gasoil de locomoció millorat' un +20,5%; el de la 'Gasolina sense plom de 95 octans' un +20,4%; i el de la 'Gasolina sense plom de 98 octans' un +19,2%. El preu del "Gasoil de calefacció" ha augmentat en un 21,7%.

Pel que fa a la comparació dels preus mitjans de gener a juliol amb el mateix període de l'any anterior, també es constata un augment general dels preus dels carburants. Per contra, si es compara amb els preus mitjans dels darrers dotze mesos amb el mateix període anterior, s'observa una reducció de tots els carburants. Així, el 'Gasoil de calefacció' ha disminuït un 7,5%; el del 'Gasoil de locomoció' un -3,6%; el del 'Gasoil de locomoció millorat' un -3,4%; i el de la 'Gasolina sense plom de 95 octans' i el de la 'Gasolina sense plom de 98 octans' han tingut una caiguda de l'1,7%.

Quant als preus dels carburants amb dades ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l'any en què ens trobem, es constata en el 'Gasoil de calefacció' una tendència a l'alça en els darrers dos mesos, situant-se en un +2,7%. En el 'Gasoil de locomoció', s'observa una tendència estable en el darrer mes, i es manté en un +1,9%. Per la seva banda, el 'Gasoil de locomoció millorat' presenta una lleugera tendència a l'alça en el darrer mes i es situa en un +1,9%. Pel que fa a la 'Gasolina sense plom de 95 octans', mostra una tendència a la baixa en els darrers cinc mesos, situant-se en un +1,5% i la 'Gasolina sense plom de 98 octans' també mostra una tendència a l'alça en els darrers dos mesos i se situa en un +1,9%.

stats