Economia 15/04/2019

L'IPC puja vuit dècimes i se situa en l'1,1%

L'augment dels preus dels carburants ha estat determinant

Ara Andorra
1 min
L'augment del preu dels carburants ha influït en l'IPC del mes de març. / ANA

Andorra la VellaL'Índex de Preus al Consum (IPC) del mes de març s'ha situat en l'1,1%, cosa que suposa un augment de vuit dècimes respecte al mes de febrer. D’altra banda, la inflació subjacent se situa al +0,9% en relació al mateix mes de l’any 2018. La inflació subjacent no inclou els preus dels productes energètics (petroli) ni dels aliments no elaborats (collites).

Els principals grups de l’IPC que provoquen que la variació anual del mes de març augmenti en vuit dècimes respecte a l'enregistrada el mes de febrer són: transport i hosteleria i restauració. En el primer cas, el creixement s'atribueix a l'augment dels preus dels carburants i lubricants, respecte al mateix mes de l'any anterior. Pel que fa a l'hosteleria i la restauració, l'augment és conseqüència d'un augment dels preus dels serveis d'allotjament.

La variació anual de l’IPC de França de març de 2019 se situa al +1,1% (febrer 2019 +1,3%). A Espanya, l’IPC de març de 2019 se situa al +1,3% (febrer 2019 +1,1%). En l'àmbit de la Unió Europea, l’evolució dels preus de l’Índex de Preus de Consum Harmonitzat avançat (IPCHAV) se situa a +1,4% al març del 2019 (febrer 2019 +1,5%). Les dades han estat facilitades aquest dilluns pel departament d'Estadística del Govern.

stats