Economia 14/11/2022

L'executiu estudiarà l'ocupació màxima als habitatges

A més, la Comissió Nacional de l'Habitatge analitzarà quines solucions es podrien trobar per resoldre les tensions immobiliàries

M. R. (ANA)
1 min
El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy.

Andorra la VellaEl ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, ha anunciat aquest matí arran d'una pregunta formulada per la premsa durant l'acte de presentació del programa d'adquisició o arrendament d'habitatges per part del Govern per crear un parc immobiliari de preu assequible que l'executiu es troba treballant en la creació d'una eina per a poder determinar l'ocupació màxima dels habitatges. La qüestió, de fet, s'ha planejat amb relació a l'actual arribada massiva de temporers al país i a la problemàtica de l'accés a l'habitatge que se'n deriva. Filloy, en aquest sentit, ha confirmat que "hi ha tensió" i que "és un tema que preocupa a l'executiu".

Aquesta eina podrà determinar informàticament quina és l'ocupació màxima d'un habitatge. Una informació que, segons ha comentat el ministre, permetrà al Govern poder emprendre les mesures necessàries. "Els criteris d'amuntegament són constatables, però la nostra normativa no inclou una informació clara" ha assegurat Filloy. "Hi ha suport social al darrere, però calia anar més enllà reglamentàriament" ha afegit.

En aquest sentit, el titular de la cartera de Territori i Habitatge ha avançat que des del ministeri també es plantegen convocar una taula de la Comissió Nacional de l'Habitatge amb l'objectiu d'analitzar quines solucions es podrien trobar a la problemàtica actual.

stats