Economia 01/02/2021

L'IPC avançat del gener, al 0,1%

En cas de confirmar-se, l'augment de preus pujaria tres punts respecte del desembre

ANA
1 min
La xarcuteria d'uns grans magatzems.

Andorra la VellaEl departament d’Estadística ha fet pública aquest dilluns la variació interanual estimada de l’IPC al mes de gener del 2021, que és del +0,1%, segons el càlcul de l’indicador avançat. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, augmentaria tres dècimes respecte de l’IPC avaluat al mes de desembre (-0,2%).

Pel que fa als països de l’entorn, a Espanya l’IPC avançat del mes de gener se situa al +0,6%. Així, en cas de confirmar-se, augmentaria un punt i una dècima respecte de la variació registrada al desembre. Per la seva banda, França publicarà l’IPC avançat del gener aquest dimarts.

Aquest indicador avançat es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada pel càlcul de l’IPC. La diferència entre ambdós indicadors rau en la informació utilitzada. Aquest indicador suposa un càlcul previ de l’IPC amb el 98% aproximat dels preus de gener entrats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior.

L’indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l’IPC.

stats