Economia 01/06/2023

L'IPC avançat del mes de maig, al 4,9%

La xifra suposa una disminució de mig punt respecte de l'IPC del mes d'abril que es va situar al 5,4%

ARA Andorra
1 min
Productes alimentaris en un supermercat

Andorra la VellaL'índex de preus al consum (IPC) avançat del mes de maig que ha fet públic aquest dijous el departament d'Estadística del Govern se situa en el 4,9%, i en cas de confirmar-se, aquest percentatge suposaria una disminució de mig punt respecte a l'IPC del mes d'abril, que es va situar en un 5,4%. Aquesta disminució, assenyalen, vindria donada pels preus de transports i aliments i begudes no alcohòliques.

Cal destacar que l'IPC avançat d'Espanya se situa al 3,2% i que en cas de confirmar-se, disminuiria nou dècimes respecte a la variació registrada al mes d'abril, pel que fa a l'índex a França, es troba al 5,1% i suposaria una disminució de vuit dècimes respecte a la variació registrada al mes anterior.

Estadística recorda que es calcula aquest indicador avançat amb l'objectiu d'aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d'estadística de la Unió Europea. Aquest indicador avançat es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada per al càlcul de l'IPC, amb la diferència que l'avançat suposa un càlcul previ de l'IPC amb, aproximadament, el 98% dels preus entrats. Per a les sèries que encara no han estat enquestades, s'usa el mateix preu del mes anterior. L'indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva.

stats