Economia 16/03/2015

L'agència Fitch rebaixa tres esglaons la nota de BPA

Fitch justifica aquesta rebaixa per l'acusació a alguns directius de col·laborar amb el blanqueig de diners

Ana
1 min

Andorra la VellaL'agència de qualificació creditícia Fitch ha rebaixat aquest dilluns tres esglaons la nota de BPA, de BB+ a B+, de manera que ha degradat més la consideració de bo porqueria que ja tenia l'entitat, tal com ha recollit l'Agència EFE. En un comunicat, Fitch justifica aquesta rebaixa per l'acusació a alguns directius de col·laborar amb el blanqueig de diners de clients xinesos, russos, mexicans i veneçolans, procedents del crim organitzat.

Fitch situa la nota de BPA en perspectiva negativa i ho explica per la incertesa generada per aquesta investigació, que entén que genera "riscos" sobre la capacitat de BPA d'obtenir capital i que també afecta la seva liquiditat. "Fitch creu que la reputació de BPA es veurà significativament danyada" i que això impactarà negativament tant en les seves filials com en la solidesa del negoci i el perfil financer de BPA. Fins i tot en el cas d'un desenllaç favorable de la crisi, Fitch creu que el perfil de la companyia es debilitarà.

Així mateix, Fitch considera que la liquiditat i l'accés a capital per part de BPA "estan sota presió", i que això pot desencadenar que hagi de recórrer a l'accés a finançament del BCE a través de la seva filial espanyola Banco de Madrid.

stats