Economia 04/08/2020

Mascaretes, gel hidroalcohòlic i... vitamines

La venda de suplements vitamínics va créixer un 35% durant la pandèmia

ANA Economia
1 min
Una farmàcia d'Andorra la Vella. / E.C. (ANA)

Andorra la VellaL'emergència sanitària ha provocat que en molts casos, les farmàcies del país hagin esgotat l'estoc que tenien de mascaretes i gel hidroalcohòlic, però la població ha demandat durant el confinament un altre producte que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) ni havia esmentat, però que la gent va considerar necessari: els suplements vitamínics.

Segons recull la distribuïdora farmacèutica Grupo Cofares, una de les més importants d'Espanya, del 15 de març al 15 d'abril la seva venda va registrar un creixement del 34,5% respecte al mateix període de l'any anterior, la qual cosa es relaciona directament amb una major preocupació per mantenir-se sa durant la pandèmia.

Els productes destinats a evitar el contagi de Covid-19 va augmentar un 420,7%,-amb 590.000 unitats més respecte a 2019-, encara que el més venut van ser màscares, guants i gels hidroalcohòlics, amb un augment del 1.335,4% en comparació amb el mateix període de l'any passat.

En el cas d'Andorra, tot i que no es tenen xifres específiques, les farmàcies també coincideixen en afirmar que la venda d'aquest tipus de productes durant el 2020 ha experimentat una demanda extraordinària. Tal com han explicat a l'ANA Economia, responsables d'establiments farmacèutics al Principat, creuen que es tracta d'una situació "esperem que transitòria" i consideren que la venda de vitamines a l'hivern és "més aviat freqüent", tot i que també van notar un lleuger augment de la demanda.

stats