Economia 04/05/2019

La meitat de les empreses no inverteixen en formació

Les companyies més grans són les que més faciliten que els seus empleats es formin

ARA Andorra
1 min
La seu de la Cambra de Comerç. / ARXIU ANA

Andorra la VellaGairebé la meitat de les empreses (un 46,9%) que han participat en una enquesta de la Cambra de Comerç no han invertit en formació durant l'any 2018. Tres de cada deu afirmen que no han proporcionat formació als seus treballadors en els últims tres anys. Segons la dimensió de l'empresa es constata clarament que el percentatge que faciliten formació continuada s'incrementa progressivament a mesura que augmenta la seva dimensió. Així, prop del 80% de les empreses que tenen més de deu treballadors han dut a terme activitats formatives durant l'any passat.

En canvi, les empreses que tenen menys empleats són les que tenen més dificultats per formar el personal, i conseqüentment són amb diferència les que han tingut menys activitat formativa al llarg dels últims tres anys (el 42% de les empreses de menys de cinc treballadors no han invertit en formació al llarg d'aquest període).

Des de la Cambra es considera que la formació i la millora continua de la capacitació dels treballadors és un objectiu estratègic imprescindible per fer les empreses més competitives en un entorn empresarial en constant evolució.

stats