Economia 01/09/2022

Les millores laborals pels autònoms suposen més de 2 milions d'euros al Govern

La nova llei equipara la figura del treballador per compte propi amb la de l'assalariat

ARA Andorra
1 min
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el secretari d'Estat d'Economia i Empresa, Èric Bartolomé, durant la roda de premsa.

Andorra la VellaLes millores laborals pels autònoms suposaran al Govern una despesa de 2,3 milions d'euros. Ho ha manifestat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, durant la roda de premsa per presentar el nou projecte de llei del treballador per compte propi, en la qual ha manifestat que l'import està subjecte a que la legislació es desplega totalment. El text legislatiu, tal com ha exposat el titular de la cartera d'Economia i el secretari d'Estat d'aquesta, Èric Bartolomé, té la voluntat i la fermesa d'equiparar els drets dels assalariats amb els dels autonòms en l'àmbits de cotització a la CASS i baixes laborals; millores.

A més, amb la mateixa llei el Govern pretén regular l'anomenada figura del fals autònom, és a dir, els treballadors per compte propi que depenen d'una sola empresa. Gallardo ha fixat el topall en aquells treballadors que facturen com a mínim el 80% al mateix client.

stats