Economia 30/11/2022

Mobilitzacions dels sindicats el 8 de desembre per a una major pujada de salaris

Les protestes continuarien posteriorment en altres fases, a les festes nadalenques i abans de les eleccions, però es consensuaran aquest cap de setmana

ARA Andorra
2 min
Gabriel Ubach.

Andorra la VellaGabriel Ubach, el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), ha confirmat que hi haurà mobilitzacions com a resposta a les mesures salarials adoptades per Govern. Consideren que les pujades de salaris han de ser més altes. Cal recordar que els sindicats demanaven augmentar un 5% el salari durant els quatre propers anys. En total un 20% acumulat per al 2026.

Les mobilitzacions començaran al pont de la Puríssima, i la data més probable el dijous dia 8 de desembre. Els sindicats es reuniran aquest cap de setmana per establir el calendari de mobilitzacions. La intenció és convocar-ne altres concentracions. Es debatrà durant el cap de setmana fer-ne durant les festes nadalenques i no es descarta repetir abans o durant la campanya electoral dels comicis generals que tindran lloc al març.

Precisament ahir, van comparèixer a roda de premsa, després de la reunió del Consell Econòmic i Social, Xavier Espot, Jordi Gallardo i Víctor Filloy per exposar les noves decisions referents al combat contra la pèrdua de poder adquisitiu de la ciutadania.

Quant als sous, Govern va anunciar que es confirmava la proposta anunciada per Eric Jover el passat dimecres: la baixada de 0,5 punts percentuals per cada 200 euros de sou. La proposta, segons va anunciar Jover, baixa 0,5 punts percentuals per cada 200 euros de salari. Per exemple, les persones que cobren des de 1.200 euros als 1.400, tindrien un augment del 7%. Les persones que cobren dels 1.400 als 1.600, tindrien un augment del 6,5%, i així successivament.

Ubach ha assegurat que des del sindicat ja s’estan reunint per convocar una manifestació perquè pensen que “la situació és lo suficientment greu com per prendre aquestes decisions”. Tanmateix, acusa Govern de donar l’esquena a la classe mitjana andorrana i a la classe treballadora. “Nosaltres farem una crida a tothom i esperem que tothom ens faci costat”.

stats