Economia 02/05/2019

MoraBanc tanca el 2018 incrementant el benefici un 2,3% fins els 24 milions

La inversió credítica de l'entitat creix un 9,6%

Ara Andorra
2 min
La seu central de MoraBanc. / Arxiu ANA

Andorra la VellaMoraBanc ha tancat l'exercici 2018 amb un creixement del 2,3% del benefici net, que s'ha situat en 24,1 milions d'euros. L'entitat creix per segon any consecutiu i manté així la tendència positiva refermant un balanç fort amb la millora de les seves ràtios principals.

Així, ha tancat l'exercici amb una solvència del 21,5% (CET1 'fully loaded' i del 24,7% 'phase-in), una dada superior a la mitjana europea i el doble, per exemple, dels bancs espanyols. Altres dades que mostren la fortalesa del banc són la rendibilitat (ROE) que s'ha situat al 8,60%, també superior a la mitjana de la Unió Europea (UE) que és del 6,16%, i la ràtio de morositat del 3,8%.

Els recursos de clients s'han mantingut estables en 6.420 milions d'euros malgrat la situació adversa dels mercats durant l'últim trimestre del 2018. El president de MoraBanc, Pedro González Grau, destaca que "estem molt satisfets de la consolidació del creixement després d'uns anys de profunda transformació del banc, en un entorn especialment exigent per a la banca, tant en l'àmbit internacional com a la plaça andorrana". El director general Lluís Alsina ha recalcat, per la seva banda, que "pràcticament tots els indicadors rellevants del banc han millorat l'any passat. Som un banc sòlid, digital, amb un equip eficient i enfocat al 100% al client, i aquestes claus ens permeten seguir creixent. Els resultats són espectaculars en un entorn de tempesta màxima".

Són aquests resultats, justament, els que col·loquen MoraBanc en una posició de liderar una eventual fusió bancària. "Amb aquests beneficis podem decidir el futur per nosaltres mateixos", ha assenyalat Alsina. El compromís de MoraBanc amb Andorra és decidit i la solidesa del balanç de l'entitat ha permès que la inversió creditícia a empreses i particulars hagi crescut un 9,6%, situant-se en 1.040 milions d'euros. Els nous crèdits a clients s'han incrementat en un 35%.

En l'àmbit internacional, també ha tancat l'exercici 2018 amb xifres positives. Els recursos de clients gestionats a Miami i Zuric han augmentat i suposen un 29% del total del grup, i el resultat de les filials ha crescut un 141% comparat amb el 2017. En aquest àmbit, Alsina no ha descartat que MoraBanc obri una filial en un nou destí europeu.

D'altra banda, la bona marxa de MoraBanc ha estat reconeguda internacionalment amb premis de referència durant el 2018. L'entitat ha estat designada com a Banc de l'Any a Andorra per la revista The Banker. Les inversions contínues i ambicioses per liderar la banca digital també han tingut el seu reconeixement.

stats