El multilateralisme continua vigent en matèria fiscal, segons Saint-Amans

Destaca el compromís de cooperació dels 153 països que conformen el Global Forum

En el marc de la seva visita a Andorra, el director del Centre de Política Tributària i Administració de l’OCDE, Pascal Saint-Amans, ha pronunciat una conferència sobre la cooperació fiscal en l’entorn post-BEPS i intercanvi fiscal en què ha defensat que, tot i que el multilateralisme estigui en crisi, en matèria de cooperació fiscal aquesta circumstància no es dona i ha posat com a exemple el fet que 153 països que conformen el Global Forum canvien informació en igualtat de condicions i tots estan “molt compromesos” en la cooperació. També coincideixen, ha dit, en fer "pressió” sobre aquells països que no són cooperants i entre els quals, ha celebrat, no es troba Andorra.

Saint-Amans ha posat en relleu que amb aquest acte el que pretenia era fer un intercanvi d’opinions amb la plaça andorrana i alhora escoltar les preocupacions existents. Ha concretat que el multilateralisme està qüestionat sobretot pel posicionament dels Estats Units però ha afegit que, en canvi, en matèria fiscal, hi ha una preocupació comuna dels països per a una major cooperació.

L’acte ha tingut lloc al Centre de congressos d’Andorra la Vella i ha comptat amb l'assistència de representants de les diferents formacions polítiques i ha estat introduït pel ministre de Finances, Jordi Cinca, que ha explicat les reformes que ha encarat el país en els darrers anys.