Economia 22/07/2019

Mútua General Catalunya compra el 51% de l'asseguradora de vida de Crèdit Andorrà

L’acord és una aliança estratègica que permetrà explotar la complementarietat de l’oferta de productes i serveis

Ara Andorra
1 min
La seu central de Crèdit Andorrà.

Andorra la VellaMútua General de Catalunya ha comprat a Crèdit Andorrà el 51% de CA Life Insurance Experts, l'asseguradora de vida del grup financer Crèdit Andorrà a Espanya.

En un comunicat, el grup andorrà, que fins ara controlava el 100% d'aquesta asseguradora, ha precisat que la companyia portuguesa Caravela ha adquirit un altre 5%, de manera que Crèdit Andorrà conservarà un 44%.

El grup andorrà no ha fet públic l'import de l'operació, que està pendent de les autoritzacions de la Direcció General d'Assegurances i Fons de Pensions i de l'Autoritat Financera Andorrana.

Crèdit Andorrà justifica l'acord per "la voluntat de forjar aliances estratègiques que li permetin ser més competitius en el mercat, impulsar els respectius negocis asseguradors i garantir el creixement futur davant els importants reptes del sector".

En aquesta línia, Crèdit Andorrà apunta que "l'acord obre noves oportunitats de creixement futur", ja que CA Life està especialitzada en vida (risc i estalvi); Mútua General de Catalunya, en salut, i Caravela, en no vida.

El conseller executiu i director general del grup financer Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, ha assegurat que el negoci assegurador "és i seguirà sent estratègic per al grup financer Crèdit Andorrà", i que l'acord obrirà "noves vies de creixement futur".

Per la seva banda, el president de l'asseguradora CA Life Insurance Experts, Josep Brunet, ha assegurat que l'acord "suposa la creació d'un nou projecte del negoci de vida a nivell ibèric".

CA Life compta amb un volum de primes de 6,3 milions d'euros i compta amb més de 15.000 pòlisses.

stats