Economia 26/01/2023

Nadal i Coopalsa denuncien que les noves tarifes no estan consensuades

Lamenten la manca de respecte i rigor del Govern anunciant el canvi

ARA Andorra
2 min
Un bus de la línia regular

Andorra la VellaAutocars Nadal i l'UTE Coopalsa, les dues companyies concessionàries de les línies de transport nacional regular de viatgers, volen manifestar la seva sorpresa davant l'anunci unilateral per part del Govern del preu del nou abonament resident, que entrarà en vigor el primer de febrer.

En paraules del gerent de Coopalsa, Gabriel Dallerès, "més enllà de la proposta del ministeri, que esperem poder valorar un cop se'ns faci arribar, lamentem profundament la manca de respecte i rigor amb què es treballen i es comuniquen les decisions que afecten les dues empreses concessionàries del transport públic de viatgers."

Les dues companyies van ser convocades ara fa uns dies pel ministeri de Presidència, Economia i Empresa per consensuar aquest nou càlcul tarifari en una reunió que hauria de tenir lloc aquest divendres, 27 de gener.

Una trobada en la qual les dues empreses esperaven escoltar i –poder comentar-la proposta del ministeri que encapçala Jordi Gallardo. La proposta, però, es va fer pública per sorpresa ahir en roda de premsa.

Bartumeu Gabriel, gerent d'Autocars Nadal, considera que "una vegada més, no només no s'ha consensuat res, sinó que ni tan sols s'ha informat les empreses abans de fer-ho públic."

Tant Autocars Nadal com Coopalsa sempre s'han mostrat disposades a col·laborar i han fet i estan fent molts esforços perquè la política de foment del transport públic arribi a bon port: Ampliant la plantilla i la flota i per trobar personal qualificat en un context complicat.

Les companyies -que no discuteixen la voluntat del Govern de fer un canvi tarifari- esperen poder conèixer el detall de la proposta en la reunió de demà i poder incidir-hi amb el suport de tècnics experts en cas de no compartir els criteris o càlculs que ahir es van presentar de manera unilateral.

stats