Economia 27/02/2021

El Nadal no va aturar la caiguda de vendes a les grans superfícies

El mes de desembre del 2020 va experimentar una variació negativa del 16,4%

ARA Andorra
1 min
Un dels animals que es poden trobar en el recorregut proposat per Pyrénées. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaL'índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall durant el mes de desembre del 2020 va experimentar una variació negativa del 16,4% a preus corrents respecte del mateix mes de l'any anterior. Així, segons informa el departament d'Estadística, si es desglossa aquest índex en productes alimentaris i la resta, el grup d'alimentació es redueix en un 7,8% en comparació al període homòleg del 2019. Pel que fa a la resta de productes, s'experimenta una caiguda del 22,9%. Aquesta variació anual se situa per sota de la xifra de França (+2,1%) i de la d'Espanya (-2%).

Pel que fa a l'índex de venda a preus constants, descomptant l'efecte dels preus, durant el desembre disminueix en el 17% en comparació a l'any anterior, les vendes de productes alimentaris cauen en el 8,8% i les vendes de la resta de productes disminueixen el 23,3%.

D'altra banda, l'evolució del personal ocupat en les grans superfícies al desembre del 2020 cau el 3,3% respecte del mateix període anterior. Entorn del 61% són dones, el 39% restant homes, i més del 90% disposa de contractes de jornada completa. Pel que fa a les dades d'ocupació s'ha de tenir en compte que pel mes de desembre un 0,4% del total dels treballadors dels establiments enquestats estaven acollits a un ERTO.

stats