Economia 21/10/2019

El Niu d'Andorra Telecom estudia 35 projectes al llarg del 2019

La tercera edició del Demo Day ha comptat amb sis projectes a la recerca d'inversors

A. S.
2 min
David Tiago explica el porjecte de Paymeter. / A.S.

Escaldes-EngordanyEl Niu, el viver d'empreses d'Andorra Telecom, ha estudiat al llarg del 2019 un total de 35 projectes, i actualment, disposa de sis projectes actius, ha declarat Jordi Nadal, director general de l'operadora en el marc de la tercera edició del Demo Day del Niu. Enguany, s'hi han exposat sis projectes, quatre dels quals formen part del Niu i dos que provenen d'empreses externes, que intenten aconseguir inversors per tirar endavant els seus projectes. "Una pràctica habitual dins el món de l'emprenedoria és tenir dies que són un aparador" ha indicat Nadal, qui ha explicat que els inversors presents en la jornada formen part de la xarxa de què disposa el Niu.

L'objectiu final és que algun inversor acabi invertint en algun projecte perquè aquest "pugui ser accelerat" i es pugui tirar endavant. El director general ha afegit que la feina del NIU i la seva raó de ser és arribar a aquest dia. Per altra banda, Nadal ha reconegut que "la mortaldat dels projectes és molt elevada", ja que "un 70-80% no es poden tirar endavant". Així i tot, s'ha mostrat molt satisfet de la feina feta.

Aquesta tercera edició ha presentat projectes relacionats amb el món de la tecnologia, com per exemple, una aplicació que elabora plans d'entrenament a mida, una eina per al sector industrial, un projecte encarregat de la gestió de dades empresarials o una eina per als comerços en línia. Pel que fa als projectes externs, un consistia en un agregador industrial i l'altre en sistemes d'avions no tripulats.

D'altra banda, la jornada també ha comptat amb la presentació de Paymeter, un projecte que va participar en anteriors edicions del Niu i que ja es troba en una fase de prova, que consisteix en una eina per pagar. David Tiago, impulsor de la plataforma, ha explicat que l'aplicació compta amb un mòdul de màrqueting perquè les botigues puguin enviar cupons a temps real als seus usuaris. "El projecte és una eina fàcil i segura que permet pagar a qualsevol lloc i als comerços captar i fidelitzar usuaris". L'eina es troba en una fase de test a la Massana amb usuaris i pagaments reals, i es preveu que a mitjans de novembre o principis de desembre estigui en funcionament, ha declarat Tiago, qui ha confessat que s'està treballat per implantar la plataforma a altres comuns i comerços.

stats