Publicitat
Publicitat

El nombre de persones sense feina baixa un 20,1% al setembre

La xifra és superior, però, a la registrada a l'agost per la finalització de la temporada alta

 

El mes de setembre s’ha tancat amb un descens del volum d’inscrits al Servei d'Ocupació a la recerca de feina respecte del mateix mes de l’any passat. Així, la quantitat de persones inscrites era de 394, la qual cosa representa un 20,1% menys que el mateix mes de l’any passat. En canvi, respecte del mes d’agost es dona un increment del 4,2%, ja que llavors hi havia 378 persones inscrites. Aquest lleuger increment, segons Cinca, està relacionat amb el final de temporada alta.

Aquestes xifres de persones sense feina registrades al mes de setembre, segons ha posat en relleu Cinca, són les millors dades d’ocupació dels darrers nou anys i “confirma la tendència a la baixa” que ja s'ha anat donant en els darrers mesos.

D’altra banda, les xifres corresponents al juliol posen en relleu que es va tancar el mes amb un total de 36.761 assalariats, un volum un 2,8% superior al mateix mes del 2016, quan n’hi havia 35.771. Cinca ha emfatitzat el fet que la mitjana d’assalariats durant els darrers dotze mesos sigui de 37.224, amb una variació positiva del 2,6% respecte a les dades del període anterior. També ha posat en relleu la tendència positiva del nombre d’assalariats, que ja està per sobre de la xifra registrada el 2011: 36.457, i molt per damunt dels mesos de juliol del període comprès entre el 2012 i el 2016.

A més, el ministre ha remarcat que el salari mitjà declarat a la CASS el mes de juliol s’hagi situat en 1.985,24 euros, amb una variació positiva del 0,5% respecte del 2016, quan va ser de 1.976,19 euros. A més, també augmenta la massa salarial un 3,2% situant-se en 72,98 milions.

Convocatòria per sol·licitar ajuts a l'habitatge

D'altra banda, el consell de ministres d'aquest dimecres també ha aprovat la convocatòria d'ajuts a l'habitatge per a l'any vinent que, tal com ja va anunciar el ministre Xavier Espot, inclou alguns canvis com ara el fet que també estarà oberta a les persones que tinguin deutes amb l'administració. El motiu pel qual s'elimina aquest requisit és perquè s'ha constatat que les famílies amb més dificultats són precisament les que contreuen deutes amb l'administració, i consideren que la mesura ajudarà a millorar la seva situació econòmica.

A més, també s'aixeca la restricció per als treballadors per compte propi que tinguin empleats, i es simplifiquen els tràmits per poder fer les sol·licituds. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha dit que la previsió és augmentar la partida per a les ajudes als lloguers, que l'any passat es va situar entorn els 1,5 milions d'euros. Les persones interessades poden fer la sol·licitud entre el 19 d'octubre i el 20 de novembre.