Economia 25/05/2021

L'ocupació hotelera continua a l'alça

El cap de setmana passat es va assolir un 68%, per sobre del 62% de l'anterior

ANA Economia
1 min
Dos turistes entren en un hotel.

Andorra la VellaL’ocupació hotelera de la setmana passada confirma la tendència a l’alça que es va registrant des de finals del mes d’abril. Així, la mitjana de la setmana del 17 al 23 de maig ha estat del 41,97% (la setmana anterior havia estat del 35,8%) i el cap de setmana ha estat d’un 68,07%, quan l’anterior s’havia situat en el 61,76%. Per tant, s’ha notat l’impacte del pont de Pentecosta, que en molts llocs ha suposat tres dies festius.

Des de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) destaquen que es tracta d’unes xifres “molt correctes per a l’època en què ens trobem” però també posen en relleu que són uns percentatges que es donen amb menys de 30 establiments oberts, concretament, 25 i algun que només obre portes el cap de setmana. En aquest sentit, afegeixen que a parròquies centrals els que encara no han obert, que són molt pocs, ho faran la primera setmana de juny, mentre que a parròquies altes esperen a l’obertura de les activitats de les estacions, cap a mitjans juny.

Cal destacar que a mesura que han anat passant les setmanes, a banda de l’increment en l’ocupació hotelera, també es dona un augment dels establiments oberts, que passen dels 18 de finals d’abril als 25 actuals.

stats