Economia 10/10/2019

Acord entre el Govern i la Cambra per analitzar la viabilitat del projecte ferroviari i l'aeroport

Es crearà una comissió de seguiment per estrènyer la coordinació entre l'executiu i l'ens

M. P.
2 min
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol, moments posteriors a la signatura del conveni. / M. P. (ANA)

Andorra la VellaEl Govern i la Cambra de Comerç han oficialitzat aquest dijous, mitjançant la signatura d'un conveni, una col·laboració conjunta amb l'objectiu de posar en relleu la voluntat de l'executiu per analitzar, de manera oberta i real, els projectes engegats per la Cambra en l'àmbit d'infraestructures, especialment pel que fa al projecte ferroviari entre la localitat francesa de Porta i el Pas de la Casa, i l'aeroport de Grau Roig. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha encoratjat la tasca duta a terme per la Cambra, ja que "ha fet un pas més en l'impuls econòmic del país". El conveni, que fixa objectius a llarg termini, té la voluntat de ratificar el suport institucional necessari per estudiar la viabilitat de qualsevol projecte.

D'aquesta manera, el president de l'ens, Miquel Armengol, ha informat de la creació d'una comissió de seguiment per estrènyer la coordinació entre l'executiu i la Cambra i que estarà capitanejada per ell mateix i Gallardo. A banda, el conveni tindrà la mateixa vigència que la legislatura actual i, a més, no s'estableix cap partida pressupostària pròpia. Es dona seguiment, per tant, al pla de desenclavament d'Andorra que va presentar la Cambra el darrer mes de juny.

Quant a projectes concrets, encara s'està a l'espera de definir "al mil·límetre", segons ha indicat Armengol, la ubicació exacta de l'aeroport per, posteriorment, treballar amb el ministeri de Medi Ambient per realitzar els pertinents estudis d'impacte mediambiental. Una tasca que "ens agradaria tancar durant aquest any", ha ressaltat el president de l'òrgan. D'altra banda, pel que fa al projecte ferroviari, en les setmanes vinents es duran a terme reunions amb representants francesos i amb l'empresa que ja va engegar un projecte en aquest sentit el 2009. Ara, aquest estudi s'haurà d'actualitzar i trobar acords pel que fa als costos d'implementar la infraestructura. No té cabuda en aquest conveni l'heliport, ja que Gallardo ha manifestat que aquest és un projecte engegat pel Govern.

Per finalitzar, els dos responsables han posat en relleu que assistiran, el pròxim 18 d'octubre, a la presentació d'un projecte ferroviari per enllaçar Sant Julià de Lòria i Puigcerdà elaborat per un jove per iniciativa pròpia durant aquest estiu. Gallardo ha agraït la contribució i ha dit que tots aquells projectes que segueixen "l'interès general" es tindran en compte a l'executiu. Per la seva banda, Armengol ha afegit que ja han concertat una reunió per a presentar-se, tot i que veu complicada la implementació del projecte pel cost que suposaria.

stats