Economia 23/05/2018

El període de rebaixes es manté reduït, com l'any passat

La idea continua sent "no associar Andorra a un lloc de rebaixes permanents"

Ana
2 min
Un cartell de rebaixes en un període anterior. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl calendari de rebaixes dels establiments del país per aquest estiu i per l'hivern que ve continuarà reduït. Així ho ha considerat el consell de ministres aquest dimecres en què ha aprovat el decret que estableix el nou període de venda en rebaixes per a la temporada d'estiu 2018 i d'hivern 2018-2019. Seguint la línia que es va definir l'any passat, el període total de rebaixes es manté reduït a quatre mesos i mig, lluny dels sis que es venien celebrant en anys anteriors. L'objectiu és el mateix que fa un any: “No associar Andorra a un lloc de rebaixes permanents”, tal com ha explicat de nou el ministre portaveu, Jordi Cinca. El ministre també ha afegit que aquest calendari ha estat acordat amb els comerciants.

D'aquesta manera el període per a la temporada d'estiu s'iniciarà el 22 de juny i finalitzarà el 2 de setembre del 2018. La venda en rebaixes per a clients preferents únicament pot tenir lloc entre el 15 i el 21 de juny del 2018. Pel que fa a les rebaixes d'hivern, s'iniciaran el 21 de desembre i finalitzaran el 3 de març del 2019. Les rebaixes per a clients preferents únicament es podran fer entre el 14 i el 20 de desembre del 2018. Per als comerços dedicats a la venda d'articles i material esportius d'esports d'hivern, la venda en rebaixes s'estipula entre el 14 de febrer i el 28 d'abril del 2019, ja que durant els mesos de desembre i gener el sector es troben en temporada alta.

Lluita contra el blanqueig

El consell de ministres també ha aprovat el Reglament d’aplicació de la Llei de prevenció i lluita contra el blanqueig de diners o valors i el finançament del terrorisme. El text desenvolupa la llei del 2017 que va reforçar encara més el compromís d’Andorra amb la prevenció i repressió del blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme. Desenvolupa algunes obligacions dels subjectes obligats per la llei, com són l’elaboració de l’estudi de risc individual, l’aplicació de les mesures de diligència deguda, les obligacions d’informació, la conservació de documents o les mesures de control intern.

A més, estableix els criteris mínims que ha d’observar un subjecte obligat a l’hora de fer el seu estudi de risc individual i determinar el seu nivell global de risc, així com les mesures apropiades de mitigació d’aquests riscos. Es concreten les obligacions d’identificació del client i de verificació de la seva identitat i de la del seu beneficiari efectiu, i es detallen les mesures simplificades o reforçades de diligència deguda. També es desenvolupen les obligacions d’informació com són la declaració d’operacions sospitoses, la prohibició de revelació i el bloqueig d’operacions per part de la Uifand. En el reglament també es detallen les mesures de control intern que han de tenir els subjecte obligats, i s’especifica com ha de ser l’auditoria interna, les polítiques internes i procediments de control i la formació dels subjectes obligats i del seu personal.

stats