La policia manté la protecció i vigilància a Hinojosa

El dirigent de l'AREB, que ha manifestat la voluntat de deixar el càrrec, hauria rebut amenaces pel mòbil, procedents de Mèxic, pel bloqueig de diversos comptes de l'antiga BPA procedents d'aquell país

El president de l'Agència Estatal de Reestructuració d'Entitats Bancàries (AREB), Albert Hinojosa, hauria rebut amenaces a través del seu mòbil procedents de Mèxic, reclamant-li fons bloquejats que estaven a l'antiga i intervinguda Banca Privada d'Andorra (BPA). Segons ha pogut saber aquest rotatiu, a causa d'aquestes amenaces des de fa tres setmanes que el director està custodiat les 24 hores per agents de la policia i ha decidit abandonar la direcció de l'entitat, tal com ha avançat aquest divendres el Diari d'Andorra.

Els darrers dies, han confirmat fonts de l'executiu, Hinojosa ha expressat la voluntat de deixar el càrrec, després de quatre anys, al·legant "motius personals". Seguirà, però, en el seu càrrec de director de Tributs i de Fronteres, on hi té plaça fixa des de fa sis anys. A més, Hinojosa no abandonarà el càrrec de director de l'AREB fins que no se li trobi substitut, han informat des del Govern.

Tal com han informat fonts properes al cas, les amenaces rebudes tenen total credibilitat i fonament i és per això que el cos policial ha activat el dispositiu per mantenir vigilat i custodiat tot el dia a Hinojosa. Segons recull el Diari, la frase que hauria rebut Hinojosa al mòbil és: " Alberto, libera la plata del patrón o atente a las consecuencias". El missatge, al tenir l'origen mexicà, va encendre totes les alarmes perquè cal recordar que algun dels comptes bloquejats a BPA són de clients mexicans de l'entitat. 

En declaracions a RTVA la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha confirmat les amenaces rebudes a Hinojosa i ha dit que des del Govern li donen tot el suport.