Economia 29/04/2021

El preu dels habitatges s'encareix un 13,5% al primer trimestre

El nombre de transaccions immobiliàries s'incrementen en un 55% durant aquest termini

ANA
1 min
Una vista aèria de la vall central.

Andorra la VellaSegons recull aquest dijous el departament d'Estadística, en el primer trimestre del 2021 es constata un increment del 55,1% en el nombre de transaccions immobiliàries respecte del primer trimestre de l'any anterior, així com una disminució del 2% en relació amb l'acumulat en els darrers dotze mesos.

Respecte del nombre de béns immobles transmesos, han incrementat el 23,8% respecte del primer trimestre del 2020, on totes les agrupacions de béns immobles han experimentat un augment. Així mateix, la variació anual de l'acumulat dels darrers dotze mesos mostra una disminució del 2,3%.

Pel que fa al valor dels béns immobles transmesos, ha incrementat l'11,4% respecte del primer trimestre del 2020, on totes les agrupacions de béns immobles han incrementat a excepció dels terrenys i places d'aparcament, que disminueixen un 19,6%. La variació anual de l'acumulat dels darrers dotze mesos mostra una disminució del 10,3%.

Amb referència a la superfície transmesa, expressada en metres quadrats, ha augmentat el 53% respecte del primer trimestre del 2020, on totes les agrupacions de béns incrementen, a excepció de les altres construccions, que disminueixen la seva superfície transmesa el 38,1%. La variació anual de l'acumulat dels darrers dotze mesos reflecteix una disminució del 22,4%.

Finalment, quant al preu mitjà per metre quadrat dels pisos, ha incrementat el 13,6%, arribant fins als 2.656 euros.

stats