Economia 08/05/2023

El preu mitjà del metre quadrat s'incrementa un 15,5% en un any i frega els 4.000 euros

Una diferència de 530,5 euros respecte a l'any anterior

ANA
1 min
Les parròquies d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

Andorra la VellaEl preu mitjà per metre quadrat dels pisos s'ha incrementat un 15,5% durant el primer trimestre del 2023 si es compara amb les dades del mateix termini anterior. D'aquesta manera, segons publica aquest dilluns el departament d'Estadística, si durant els primers tres mesos del 2022 el preu del metre quadrat ascendeix fins als 3.431,3 euros, durant aquest inici del 2023 s'ha incrementat fins als 3.961,8 euros, una diferència de 530,5 euros.

Així mateix, cal destacar que durant aquest primer trimestre també s'ha constatat una disminució del 13,3% en el nombre de transaccions immobiliàries respecte del primer trimestre de l'any anterior, així com una disminució de l'1,3% en relació amb l'acumulat dels darrers dotze mesos.

Respecte del nombre de béns immobles transmesos, han disminuït el 31% respecte dels primers tres mesos del 2022, on totes les agrupacions de béns immobles han disminuït excepte els pisos, els habitatges unifamiliars i els edificis, que s'han incrementat en un 2,8%. En aquest sentit, la variació anual de l'acumulat dels darrers dotze mesos mostra un augment del 8,6%.

D'altra banda, i en referència amb la superfície transmesa expressada en metres quadrats, cal destacar que ha disminuït en un 40,2% respecte del primer trimestre de l'any anterior, on totes les agrupacions de béns disminueixen la superfície transmesa respecte del primer trimestre de l'any anterior. Així doncs, la variació anual de l'acumulat dels darrers dotze mesos reflecteix un increment del 51,5%.

stats