Economia 21/11/2022

El preu mitjà del metre quadrat supera els 3.000 euros

Durant el tercer trimestre de l'any passat, la xifra se situava en els 2.676 euros

ARA Andorra
1 min
Habitatge buit.

Andorra la VellaEl preu mitjà per metre quadrat dels pisos del país s'ha incrementat un 15% durant el tercer trimestre de l'any en relació amb el mateix període anterior. Tal com publica el departament d'Estadística aquest dilluns, durant aquest tercer trimestre el preu mitjà del metre quadrat s'ha situat en els 3.079,4 euros, mentre que durant el període homòleg del 2021 la xifra se situava en els 2.676,9 euros.

Tanmateix, durant aquest tercer trimestre s'ha constatat un decrement del 18,5% en el nombre de transaccions immobiliàries respecte del mateix període anterior, tot i que s'ha constatat un augment de l'11% en relació amb l'acumulat dels darrers dotze mesos.

Respecte del nombre de béns immobles transmesos, han disminuït el 9,9% respecte al tercer trimestre de l’any 2021, on tots els béns immobles transmesos han experimentat un decrement respecte al mateix trimestre de l’any anterior. No obstant això, la variació anual de l’acumulat dels darrers dotze mesos mostra un augment del 23,1%.

Pel que fa al valor dels béns immobles transmesos, ha disminuït el 17,9%, tot i que l’acumulat en els darrers dotze mesos mostra un augment del 28,3%. Amb referència a la superfície transmesa, expressada en metres quadrats, ha augmentat un 195,9% respecte al tercer trimestre de l’any anterior i l’acumulat dels darrers dotze mesos mostra un increment del 99%.

stats