Economia 13/11/2022

Els preus dels carburats s'apropen als de França i Espanya després d'altra baixada

Si s'obvien les benzineres de baix cost, els preus al Principat ja són més competitius

ARA Andorra
1 min
Un sortidor de benzina.

Andorra la VellaContinua abaixant el preu dels carburants, després que al juny es registrés el pic més alt. Una tendència que, tal com informa RTVA, els importadors i distribuïdors esperen que es mantingui. D'aquesta forma augmentarà la competitivitat amb els països veïns, que arran de les ajudes que van començar a implementar van aconseguir situar els preus considerablement per sota dels del Principat.

L'Associació d'Importadors i Distribuïdors de Carburants assegura que si s'obvien les benzineres de baix cost, els preus al Principat ja són més competitius que a França i Espanya. Un optimisme que creixerà exponencialment quan aquests països retirin les ajudes per la gasolina. De fet, el president de l'Associació, David Porqueres, informa que el gasoil ja és més barat que pels francesos. Fins i tot s'espera que ho siguin la resta de carburants des de la setmana vinent.

Les ajudes a França passaran de cinquanta cèntims per litre a ser de vint, de manera que la venda a visitants francesos es normalitzarà. Pel que fa a la venda a espanyols, són més prudents, ja que les ajudes encara s'allargaran, com a mínim, fins a final d'any.

Les darreres dades, actualitzades al setembre, sobre el preu dels carburants al Principat situen el cost de la gasolina sense plom entre els 1,52 i els 1,58 euros el litre. El del gasoil de locomoció i locomoció millorat, entre 1,61 i 1,65. I el gasoil de calefacció, a 1,33 euros el litre.

stats