Economia 11/08/2020

La primera setmana de l'agost, la millor de l'estiu

L'ocupació registrada per la Unió Hotelera s'ha situat en el 68,92%

ANA Economia
1 min
Ordino és on l'ocupació hotelera ha estat més elevada. / ARXIU ANA

Andorra la VellaL’ocupació hotelera de la primera setmana del mes d’agost, és a dir entre els dies 3 i 9, ha estat la més elevada de l’estiu. Així, segons les dades fetes públiques per la Unió Hotelera d'Andorra, s’ha situat en el 68,92%, una xifra superior als registres del mes de juliol, quan sempre havia estat per sota del 60%. D’aquesta manera, semblen confirmar-se les previsions dels hotelers que aquest mes d’agost pot ser millor que el juliol.

La parròquia que ha tingut una ocupació més elevada aquesta setmana passada ha estat Ordino, amb un 86,52%. En segon lloc s’ha situat la Massana, amb un 79,32%. Andorra la Vella ha registrat un 72,91% d’ocupació; Encamp un 71,86% i Canillo un 69,50%. Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria han estat les parròquies en què els establiments han estat més lluny d’omplir-se. Així, a Escaldes l’ocupació ha estat del 60,65% i a la parròquia laurediana ha estat només del 35,50%.

Des de la Unió Hotelera destaquen que esperen que aquesta bona progressió es mantingui en les properes setmanes, tenint en compte que el mes d’agost és un període en què moltes persones opten per fer vacances, la qual cosa pot animar l’arribada de turistes.

Per nacionalitats, cal destacar que el 68% dels turistes han estat espanyols, un 25% francesos i només un 7% d’altres nacionalitats.

stats