Economia 18/01/2023

Promoció de l'oferta turística i gastronòmica d'Andorra a Fitur i Madrid Fusión

Els dos esdeveniments més importants del sector que se celebren a Madrid

ANA
3 min
L'estand d'Andorra a Fitur.

Andorra la VellaAndorra estarà present les dues properes setmanes en dos dels esdeveniments més importants dins del món del turisme i de la gastronomia que se celebren a Madrid. En concret, a partir d'aquest dimecres i fins diumenge, el Principat participarà un cop més a Fitur, una de les fires més rellevants i la primera de l'any del sector turístic. També, la setmana vinent, des del dilluns 23 fins al dimecres 25 de gener, Andorra serà el país convidat de l'edició 2023 de Madrid Fusión, un dels congressos gastronòmics més rellevants a nivell mundial.

Andorra es desplaça fins a Madrid amb l'objectiu de consolidar el país com una destinació turística, a més de promocionar la gastronomia d'alta muntanya.

Participació a Fitur

Un any més, el Principat participa a Fitur, que enguany se celebra al recinte d'IFEMA, a Madrid. Cal destacar que es tracta d'una de les fires internacionals de turisme més importants del sector, que aquest any compleix la seva 43a edició.

L'estand d'Andorra, que estarà situat al pavelló 4 (4C11), aplegarà un total de 16 empreses del sector turístic andorrà: Grandvalira Resorts, Caldea, Unnic, Roc Blanc Hotels, Daguisa Hotels, Hotansa, Park Piolets Mountain Hotel & Spa, Hotel Princesa Parc, Hotel Starc by Pierre et Vacances Premium, Plaza Hotels & Resorts, Autocars Nadal, Esquiades, iTravex, Internova, Ski Serveis – Sport Travel Services i Evenia Travel.

La voluntat és continuar consolidant el Principat com una destinació turística de referència, a més de donar a conèixer tota l'oferta, les novetats d'aquest 2023 i els esdeveniments més importants de l'any.

En aquest sentit, es presentaran els esdeveniments esportius més destacables dels pròxims mesos com les finals de la Copa del Món d'esquí alpí, l'Andorra Multisports Festival, la Copa del Món de BTT, i també l'arribada i la sortida de la Vuelta a Espanya, entre molts altres.

Quant als esdeveniments culturals, es posa en relleu el nou espectacle del Cirque du Soleil, que com sempre tindrà lloc durant el mes de juliol, a més de la nova edició de l'Andorra Taste, que enguany se celebrarà del 13 al 17 de setembre.

Al llarg de tot el certament, s'aprofitarà per dur a terme diferents trobades amb professionals del sector turístic, operadors turístics i periodistes de la premsa internacional.

Presentació d'Unnic

Unnic serà una de les empreses que participen en l'estand d'Andorra, i que en aquesta edició de Fitur s'inclou com una de les principals novetats del país d'aquest 2023.

Més al detall, el dimecres 18 de gener a la tarda, es durà a terme una roda de premsa a l'estand d'Andorra, on es presentarà el nou complex d'oci integral i es farà pública la propera obertura del Gran Casino d'Andorra, el primer del país. En aquest acte, també s'explicarà l'oferta d'entreteniment i de gastronomia que proposen des d'Unnic.

Andorra, al Madrid Fusión 2023

Finalment, Andorra participarà com a país convidat a la nova edició de Madrid Fusión, que també se celebrarà al recinte d'IFEMA. Es tracta d'un dels congressos internacionals de referència en el món de la gastronomia.

La presència d'Andorra com a país convidat permetrà continuar treballant en el posicionament i reconeixement de la gastronomia d'alta muntanya. Durant el mes de setembre 2022, ja es va poder donar a conèixer en el marc de l'esdeveniment Andorra Taste, celebrat a Escaldes-Engordany.

Enguany, el congrés comptarà amb 190 expositors i preveu acollir més de 20.000 visitants, convertint-se així en un aparador perfecte per promoure la nostra gastronomia.

En aquesta ocasió, Andorra disposarà d'un estand de 24 metres quadrats emplaçat al pavelló 14. En aquest espai, es podrà gaudir de degustacions elaborades amb productes d'Andorra com: embotits, formatges, cerveses, mels i licors, entre molts altres. En total, estaran representats 14 productors de productes agrícoles i artesans del país.

D'una altra banda, i en el marc del congrés, s'oferiran dues ponències a càrrec de diferents xefs reconeguts del Principat. El primer 'showcooking', tindrà lloc el dilluns 23 i anirà a càrrec de Dolors Pal, de la Borda Raubert, i de Carles Flinch, del restaurant Can Manel, amb la ponència 'La cuina d'Andorra a través del temps', un viatge des dels orígens de la nostra cuina fins a les noves tendències, on es continua guardant l'essència andorrana.

L'endemà, serà el torn dels xefs Jordi Grau i Francis Paniego, del restaurant Ibaya (guardonat amb una estrella Michelin), que presentaran una xerrada sobre 'La cuina d'alta muntanya'.

Així mateix, el dilluns s'oferirà un dinar oficial al restaurant del mateix pavelló, elaborat pels xefs andorrans Carles Flinch i Dolors Pal, on es podran tastar plats de la cuina tradicional de muntanya, maridats amb productes andorrans. En aquest àpat es preveu l'assistència de mitjans de premsa, ponents i congressistes.

stats