Economia 08/09/2019

Prop de 2.700 persones visiten Cal Pal aquest estiu

Ha ofert visites lliures, guiades i gratuïtes del 2 de juliol al 7 de setembre

Ara Andorra
2 min
Cal Pal. / Cal Pal

Andorra la VellaL’espai sociocultural Cal Pal, que es va inaugurar l’octubre de l’any passat, ha obtingut durant la temporada d’estiu una gran afluència de visitants: unes 2.700 persones han visitat la Casa Pairal situada a la Cortinada. Durant l’estiu ha ofert visites lliures, guiades i gratuïtes del 2 de juliol al 7 de setembre, de dimarts a dissabte, de les 10 a les 14 hores i de les 15 a les 19 hores i diumenge, de les 10 a les 14 hores (diumenge tarda i dilluns, tancat). En total, durant el mes de juliol han passat per Cal Pal 1.122 persones (955 visitants individuals i 167 en grups); a l’agost, 1.409 persones (1.141 persones i 268 en grups), i durant la primera setmana de setembre, 145 persones (32 individuals i 113 en grups).

L’estiu va començar fluix, però l’afluència es va començar a animar a partir de la segona setmana de juliol, amb puntes de fins a 100 visites en un dia. En poc més de dos mesos, 2.676 persones ja han visitat la casa (és el primer estiu que obre). Gran part dels visitants s’han apropat a la casa amb el producte Les claus de la Cortinada, ofert pel comú d’Ordino, tot i que també han vingut molts andorrans (gran part de la Cortinada i voltants) que han volgut conèixer una de les cases més antigues del país (està documentada del 1347).

La majoria dels visitants han estat famílies, normalment amb canalla, tot i que també ha destacat l’assistència de persones grans (majors de 65), molts en grup. Quant al perfil del turista, una gran part ha estat gent que visita Andorra any rere any, i alguns, fins i tot, hi tenen segona residència. Són turistes que passen diversos dies aquí i que, sobretot, busquen natura, muntanya i cultura.

stats