Economia 20/10/2022

Pujada del 15% al forfet diari en les tarifes d'esquí escolar

Govern tornarà a assumir el preu íntegre

ARA Andorra
2 min
Esquiadors a les pistes de Pal. / C.G.

Andorra la VellaEl Govern ha aprovat aquest dijous, a proposta de la titular d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, els preus dels forfets d'esquí escolar diari i de l'hora de monitor per alumne. Així mateix, també ha donat llum verd a la subvenció dels forfets extraescolar, universitari, d'acompanyant i la data de venda dels forfets per a la temporada 2022-2023, d'acord amb les tarifes pactades amb Ski Andorra.

Tal com es desprèn de l'acord, enguany s'aplica un increment del 15% del forfet diari d'esquí escolar i un 7% a l'hora del monitor, respecte a la temporada passada: els preus queden en 9,71 euros per al forfet diari escolar i de 4,59 euros l'hora monitor/alumne. Un any més, l'Executiu n'assumeix el preu íntegre, confirmant així l'aposta per al foment de la pràctica de l'esquí entre els infants i joves del país per part del ministeri d'Educació.

Pel que fa a la resta de forfets –extraescolar, universitari, i acompanyants–, el Govern augmenta la seva subvenció per tal de reduir l'augment de preu que han d'assumir els usuaris.

Així, el Consell de Ministres s'ha reunit de manera extraordinària per aprovar els preus i subvencions un cop el Govern i Ski Andorra han signat l'acord per aquesta temporada. Els forfets es posaran a la venda a partir de demà, 21 d'octubre del 2022, a l'estand de Grandvalira Resorts a la fira d'Andorra la Vella. A partir de dilluns 24 d'octubre del 2022 i fins al 31 de gener del 2023, es podran adquirir a les oficines de Ski Andorra i recarregar a través del seu web. D'altra banda, per als forfets universitaris i per a estudiants a l'estranger de menys de 20 anys ja s'ha habilitat el formulari web per a sol·licitar els forfets al web www.educacio.ad.

Llistat de forfets.
Llistat de forfets (2).
stats