La restauració avisa que sense més mà d'obra l'hivern serà dur
Jordi París afirma que no ha estat el sector turístic el causant de la tensió de les quotes
Andorra la VellaEntre 6 i 8 establiments no podran participar aquest any a les jornades Andorra a Taula per falta de personal. Així ho ha explicat el president de la Unió Hotelera, Jordi París, qui preveu noves dificultats per cobrir la demanda durant la temporada d’hivern. "Alguns establiments no han pogut unir-se a unes jornades que fa 18 anys que es celebren, ja que no tenen prou personal per oferir una proposta que compleixi amb els estàndards de l'Andorra a Taula. Ens sap greu, ja que no és una bona notícia per al sector", ha manifestat París en declaracions a Andorra Televisió.
A més, París ha assenyalat que el sector turístic no és el principal responsable de les tensions laborals actuals, tot i que no ha especificat quina altra branca està darrere d’aquesta situació. Segons el president de la Unió Hotelera, cada cop serà més complicat trobar professionals qualificats per cobrir determinats llocs de treball. Tot i que hi ha persones capacitades per a aquests llocs, la qualitat del servei que s’espera oferir al país ha augmentat, així com les demandes del sector.
Més qualitat, més exigència
Durant els últims tres o quatre anys, s’han inaugurat diversos hotels nous i han augmentat els establiments de categories superiors, tots amb l’objectiu d’oferir una experiència d’alta qualitat i un servei excel·lent al client, fet que requereix professionals més especialitzats.
París destaca que Andorra ha assolit xifres molt positives pel que fa a l’arribada de visitants, superant els 9,5 milions de turistes i gairebé 12 milions de pernoctacions en els darrers anys. Aquest creixement ha estat molt beneficiós per al país, però, alhora, no s’ha aconseguit incorporar la quantitat de mà d’obra necessària per atendre adequadament aquesta creixent demanda. "Crec que ha arribat el moment de fer una reflexió sobre quin model turístic volem seguir, com hem de gestionar-lo i com hem de desenvolupar-lo", ha conclòs.