Economia 26/04/2022

Sis mesos amb transport públic gratuït

El Govern iniciarà una prova pilot, a la qual destinarà 2,8 milions d'euros, per a fomentar la mobilitat sostenible i reduir el trànsit

L. G. (ANA)
1 min
Un bus de la línia regular

Andorra la VellaEn el marc del paquet de mesures per millorar el poder adquisitiu de la ciutadania, el Govern ha acordat la implantació d'un transport públic gratuït al 100% amb la voluntat de fomentar al mobilitat sostenible i reduir el trànsit al país. D'aquesta manera, el titular de la cartera de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha avançat que es durà a terme una prova pilot de sis mesos al bus Jove i als abonaments mensuals i anuals de transport públic genèric, per la qual es destinaran 2,8 milions d'euros, sumats als 1,2 milions que s'han destinat fins al moment. 

Tot i que des de l'executiu s'està acabant de treballat en la logística d'implantació de la gratuïtat l'acció només serà vigent per a nacionals i residents, els quals hauran de presentar un document que acrediti que es troben al país.

En referència al transport escolar, Gallardo ha recordat que la setmana passada es van anunciar reduccions del cost dels abonaments, pel qual un viatge tindrà un cost de 90 euros, mentre que fins ara valia 107,88 euros i el cost de dos viatges seran 180 euros, contra els 215,76 euros actuals. El cost real del servei per alumne i curs és de 1.079,02 euros, que està subvencionat en un 83,32% per l'administració.

stats